Skip to main content

ONTDEK STERKE MERKEN


Ketel One

KETEL ONE vodka fles met cocktail
KETEL ONE vodka fles met cocktail

Ketel One kennen we als de populairste vodka in de Verenigde Staten. Deze populariteit is inmiddels de hele wereld overgewaaid. En dat is terecht. Weet jij hoe Ketel One vodka aan die kenmerkende smaak komt? En dat de sterke drank een perfect ingrediënt is in de Bloody Mary cocktail?

ONTDEK ALLE KETEL ONE

KETEL ONE: VODKA VAN WERELDKLASSE

Elke fles Ketel One staat symbool voor elf generaties vakmanschap en uitgekiende recepturen. De verfijnde vodka wordt gedistilleerd uit de beste tarwe. Het distillatieproces in koperen ketels zorgt voor de kenmerkende zachte en zuivere smaak. 

In de jaren tachtig liet Carel Nolet Amerikaanse bartenders succesvol kennismaken met die verfijnde smaak en kenmerkende aroma’s. Inmiddels is Ketel One Vodka niet alleen in de Verenigde Staten ongekend populair. Over de hele wereld is Ketel One een begrip en favoriet onder de fijnproevers.

Ketel One Vodka 70CL

KETEL ONE & BLOODY MARY

KETEL ONE & BLOODY MARY naast elkaar

Ketel One Vodka is de perfecte vodka voor een ultieme Bloody Mary. Maak het recept hieronder en deel het verhaal achter de Bloody Mary met je vrienden.

Wat is een Bloody Mary?

Bloody Mary is een traditionele cocktail. Tomatensap, Ketel One vodka en een paar smaaktoevoegingen leveren een heerlijke cocktail op. Vind je tomatensap in je cocktail toch iets te heftig en drink je liever een meer gebalanceerde variant? Dan zijn er tal van goede alternatieven. Bereid de cocktail bijvoorbeeld met appel- of wortelsap voor een zoete versie van de Bloody Mary. Of voeg bietensap of limoen toe voor een meer stevige, kruidige smaak

BLOODY MARY

Ingrediënten

 • 50 ml Ketel One Vodka
 • 100 ml tomatensap
 • 7 druppels Tabasco
 • 4 scheutjes Worcestershire Sauce
 • 2 snufjes selderijzout
 • 2 snufjes versgemalen zwarte peper
 • 2 ringen gele paprika

Zo maak je 'm

 1. Doe de peper onderin de cocktailshaker 
 2. Voeg alle ingrediënten toe
 3. Schud alles rustig met de ijsblokjes door elkaar 
 4. Giet het in een met ijs gevuld glas

De originele garnering van een Bloody Mary is een selderijstengel, maar er zijn ook tal van ongebruikelijke variaties hierop, zoals: beef strip, kreeft, uienringen, kaasstengel of spruitjes.

DE HERKOMST VAN DE BLOODY MARY

Over de herkomst van Bloody Mary bestaan meer verhalen dan over elke andere cocktail ter wereld. Ook claimen allerlei mensen de cocktail uitgevonden te hebben. De originele benaming en het recept zijn vaak betwist. Meest aannemelijk is dat de oorsprong van Bloody Mary ligt bij Harry’s New York aan de Rue Danou in Parijs. Dit verhaal gaat als volgt: in 1921 arriveerden in Parijs emigranten die op de vlucht geslagen waren voor de Russische Revolutie. Zij introduceerden vodka in de Franse hoofdstad. Een bepaalde bartender in Harry’s bar – genaamd Ferdinand ‘Pete’ Petiot – begon te experimenteren met vodka. En wel tussen de blikken Amerikaans tomatensap. Petriot creëerde een bepaalde mix van vodka, tomatensap en bepaalde specerijen en gaf het de bijzondere naam 'Emmer vol Bloed'. Dit werd later Bloody Mary.

BLOODY MARY: ZO MAAK JE 'M MET KETEL ONE

OOK LEUK OM TE LEZEN:

Nu weet je alles over de wodka van Ketel One. Maar ken je ook al de Ketel One jenevers? Die zijn ook zeker het proberen waard! Wil je meer mixen met Ketel One wodka? Lees dan alles over Wodka Cocktails. Of bekijk onderstaande artikelen voor meer inspiratie!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.