Skip to main content

Ontdek sterke merken


Patrón

Patrón

Tequila bestaat reeds eeuwenlang, maar Patrón heeft deze categorie heruitgevonden door het vervaardigen van een ‘small-batch’ spirit die zo zuiver en zacht is van smaak dat deze ook perfect puur gedronken kan worden. Het vereist Mexico’s beste 100% Weber Blue Agave die met de hand geselecteerd wordt en op maat gemaakte koperen distilleerketels zodat de zachte afdronk steeds gegarandeerd kan worden. Het is daarom geen verrassing dat ‘Simply Perfect’ het credo is van een ultra-premium tequila merk als Patrón.

Patrón Silver

De Patrón Silver tequila wordt vervaardigd door het combineren van de ‘roller mill’ en ‘tahona’ methode die gebruikt wordt voor het fijnmaken van de agave. Na de fermentatie worden kleine koperen distilleerketels gebruikt voor het distilleerproces en vervolgens komt de tequila in handgeblazen flessen terecht die één voor één met de hand genummerd worden.

Deze kristalheldere tequila met frisse agave aroma’s en toetsen van citrus heeft een uiterst zachte en zoete smaak met een licht peperige afdronk. Deze godendrank laat zich feilloos mixen in om het even welke cocktail, maar kan ook perfect als ‘sipping’ tequila gedronken worden. 

Bekijk de video

De perfecte Patrón Margarita

De originele Margarita is uitgevonden in 1930 en is uitgegroeid tot één van de meest iconische cocktails. De Margarita wordt gemaakt door het shaken van 3 basis ingrediënten – tequila (bv. Patrón Silver), citrus (bv. vers limoensap) en iets zoet (bv. triple sec of agave siroop). De agave smaken van Patrón Silver en Reposado zijn uiterst zacht en gebalanceerd wat ervoor zorgt dit de beste tequila is om de perfecte Margarita’s mee te maken. Spreekt een iets zoetere cocktail jou meer aan, probeer dan zeker ook eens de Patrón Paloma. Hieronder vind je beide recepten terug.
 

image

Ingrediënten

 • 50 ml Patrón Silver
 • 25 ml Patrón Citrónge of triple sec
 • 25 ml Limoensap            
 • Theelepel agave siroop
 • Limoenpartje / zoutrandje als afwerking

Recept

 1. Voeg alle ingrediënten toe aan een cocktailshaker.
 2. Vul de shaker met ijsblokjes en shake krachtig gedurende een tiental seconden.
 3. Decoreer de rand van een rocks glas met zout (optioneel).
 4. Vul het glas met ijsblokjes en strain de inhoud van de shaker in het glas.
 5. Werk af met een limoenpartje.

image

De perfecte Patrón Paloma

Ingrediënten

 • 50 ml Patrón Silver
 • Sap van een halve limoen
 • 150 ml Grapefruit soda
 • Snuifje fleur de sel (optioneel)
 • Limoenpartje als afwerking

Recept

 1. Vul een highball glas met ijsblokjes.
 2. Voeg de Patrón Silver en het limoensap toe.
 3. Top af met grapefruit soda.
 4. Voeg een snuifje fleur de sel toe (optioneel).
 5. Roer de inhoud voorzichtig om zodat de ingrediënten worden gemengd.
 6. Werk af met een limoenpartje.

Meer cocktailinspiratie

Wil je meer lezen over tequila of weten welke cocktails je er nog meer mee kunt maken? Lees dan de artikelen hieronder eens.

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.