Skip to main content
0
€ 0.00

Recept en inspiratie


Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

De Tequila Sunrise staat garant voor een zwoele zonsopgang in je glas. De naam van de zonnige cocktail verraadt het hoofdingrediënt al, namelijk: tequila. Deze heerlijke cocktail drink je op een tropische zomeravond. Ontdek alles over één van de bekendste cocktails met tequila!

Bekijk alle Tequila

INGREDIËNTEN

  • 45 ml tequila
  • 90 ml sinaasappelsap
  • 15 ml grenadine
  • IJsblokjes
  • Schijfje citroen

 

HOE MAAK JE EEN TEQUILA SUNRISE?

Het feest begint met de ijsblokjes: deze doe je in een longdrinkglas. Vervolgens giet je 45 ml tequila en 90 ml sinaasappelsap in het longdrinkglas. Mix alles lekker door elkaar! Nu is het tijd om de grenadine toe te voegen. Giet ongeveer 15 ml grenadine in het glas. Gewoon op gevoel! Nu is het tijd om te wachten. Laat de zwaartekracht het werk doen en klaar is je Tequila Sunrise.

DE UITDAGING BIJ DEZE COCKTAIL LIGT HEM NIET IN HET MIXEN, MAAR IN HET CREËREN VAN DE PERFECTE ZONSOPGANG.

VERANDER DE KLASSIEKE VARIANT

De klassieke variant van de Tequila Sunrise is met sinaasappelsap. Ben je in een rebelse bui?  Maak dan eens een Tequila Sunrise met perzik-, meloen-, of ananassap. Op deze manier geef je je cocktail net een wat persoonlijker tintje!

 

PERFECTE ZONSOPGANG

Ben je geen groot fan van tequila, maar wil je toch de perfecte zonsopgang creëren in je glas? Dat kan! Er zijn verschillende varianten waarbij de tequila vervangen is door een andere sterke drank. Probeer eens een:

JE KUNT OOK DE PERFECTE ZONSONDERGANG MAKEN! VERVANG DE GRENADINE VOOR DONKERE RUM EN JE HEBT DE ZONSONDERGANG.

TWEE VERSIES VAN DEZE COCKTAIL

Je zou het misschien niet verwachten, maar de Tequila Sunrise heeft nogal een ruige geschiedenis! In de jaren ‘40 maakte de Amerikaan Gene Sulit de originele versie van de Tequila Sunrise. In de jaren ‘70 maakten bartenders Bobby Lozoff en Billy Rise hun eigen variant van deze cocktail op een privéfeest van de Rolling Stones. De Stones waren meteen fan en hiermee was de nieuwere (en huidige) versie van de Tequila Sunrise geboren.

 

LEKKER MIXEN

Tequila doet het altijd goed in cocktails. Nog een andere tequila cocktail proberen? Bekijk dan ook deze lekkere cocktails met tequila. Ben je niet zo’n fan van tequila? Maak eens een Bloody MaryMojitoSex on the Beach of ga voor een van onze andere cocktail recepten