Ontdek sterke merken Tanqueray

Tanqueray gin; de perfecte mix van vindingrijkheid, erfgoed en hard werk. Tanqueray gin is dé gin voor echte liefhebbers. Kenner of niet, de groene rakkers van Tanqueray komen je zeker bekend voor. Het recept is onaangeroerd sinds 1830. Een stijlvolle, klassieke gin. En ook nog eens fantastisch in (gin-tonic) cocktails.

Cocktails: London Dry Gin

Een van 's werelds meest bekroonde gins. Een heldere, verfrissende drank met de perfect uitgebalanceerde smaak van jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout. We leggen je uit hoe je 'm in een handomdraai maakt! 

Wat heb je nodig?

 • 35 ml Tanqueray London Dry gin
 • 100 ml Fever-Tree tonic
 • Limoen partje of sinaasappelschijfje

Zo maak je 'm!

 1. Vul een groot glas met ijsblokjes.
 2. Voeg de Tanqueray gin en Fever-Tree Tonic toe.
 3. Garneer met een partje verse limoen of een sinaasappelschijfje

Wist je dat Tanqueray Londen Dry werelwijd de favoriete gin is van bartenders!

Ontdek Tanqueray: London Dry Gin

Tanqueray London Dry Gin is in 1830 gecreëerd door oprichter Charles Tanqueray en wordt vandaag de dag gemaakt volgens hetzelfde klassieke, tijdloze recept. De iconisch gevormde fles is geïnspireerd op een driedelige cocktailshaker die beroemd werd gedurende de Drooglegging, in de 'Roaring Twenties'. In het familiewapen van de familie Tanqueray en op elke fles van de Tanqueray Distilling Company staat een ananas. Dit stond symbool voor gastvrijheid in het Engeland van de jaren 30 van de 19e eeuw.

ULTIEME SMAAK

Tanqueray London Dry gin is een perfecte balans van vier plantaardige ingrediënten - jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout. De gin wordt vier keer gedistilleerd om alle sporen van neutrale granendrank te verwijderen en om ervoor te zorgen dat toegevoegde smaken van de vier klassieke plantaardige gin-ingrediënten goed naar voren komen. 

Tanqueray Variaties

Uiteraard kun je ook heerlijke variaties maken. Gebruik bijvoorbeeld Tanqueray Ten als gin, of Henry Indian tonic of citroenschijfjes als garnering!

Of ga helemaal in style: de Perfect Ten Martini

Een moderne variant op de klassieke martini, gemaakt met Tanqueray Ten gin. De buitengewone explosieve volle smaak van grapefruit, sinaasappel en limoen in Tanqueray Ten gin maken van deze cocktail een waar genot. 


Wat heb je nodig?

 • 60 ml Tanqueray Ten
 • Droge vermout
 • Grapefruit 
 • Garneren: Grapefruit schil 
 • Glas: Martini glas

Zo maak je 'm!

 1. Giet Tanqueray Ten in een shaker met ijs en voeg scheutjes droge vermout toe.
 2. Roer tot alles gemixt is en zeef het dan in een gekoeld martini glas. 
 3. Garneren met een stukje grapefruit schil.

Wist je dat Tanqueray Ten de enige gin is die is opgenomen in de San Francisco World Spirits Hall of Fame.

Tanqueray Rangpur

In 2006 voegde Tanqueray naast gember en laurierbladeren ook een nieuwe, exotische citrusvrucht toe aan hun premium London Dry gin; de rangpur. Rangpur is een exotische citrusvrucht uit India met de pittigheid van limoen en de sappigheid van mandarijnen. Door rangpur, gember en laurierbladeren toe te voegen aan het originele premium product, ontstaat een gemakkelijk drinkbare gin met een vleugje citrus. 

De Rangpur-Tonic

Een exotische, frisse cocktail. De zeldzame ringpur limoenen zorgen voor een karakteristieke, milde en zesty smaak! Probeer 'm zelf!

Wat heb je nodig?

 • 35 ml Tanqueray London Dry gin
 • 100 ml Fever-Tree tonic
 • Limoen partje

Bereiden:

 1. Vul een longrinkglas met ijsblokjes en voeg het limoen partje toe. 
 2. Voeg Tanqueray Rangpur bij en vul af met Fever-Tree tonic
 3. Roer en serveer

voor in je glas

de lekkerste Tanqueray
Ontdek meer gin

Wil je meer weten of Gin? Of welke cocktails je nog meer kan maken?