Skip to main content

Ontdek sterke merken


The Famous Grouse

The Famous Grouse

Welk moment je ook bedenkt: The Famous Grouse maakt de sfeer compleet. Met een goed glas van deze Schotse whisky in de hand ontstaan de mooiste gesprekken en de dierbaarste herinneringen. Zorg dat The Famous Grouse op je boodschappenlijst voor de feestdagen staat!

Bekijk alle famous grouse

Alleen het beste

The Famous Grouse bestaat uit een blend van ’s werelds meest gerespecteerde whisky's. Alle ingrediënten in deze whisky zijn van de hoogste kwaliteit en worden in de ideale verhoudingen gebruikt. Zo wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van puur, schoon Schots water en wordt het eikenhout voor de rijpingsvaten tijdens het hele proces, van bos tot vat, zelf beheerd. Al sinds het begin van de generatielange samenwerkingen, tussen leveranciers als boeren en bosbouwers en de maltmakers, delen ze samen een toewijding aan het maken van het perfecte vloeibare goud uit Schotland. 

Geduld 

Gerst, groene mout en graan worden gecombineerd om de volle en ronde smaak van The Famous Grouse te verkrijgen. Daarnaast zorgen de keuze voor het vat en de tijd dat de whisky daarin bewaard wordt voor de kenmerkende smaak en kleur. Na veel geduld is de whisky klaar voor de volgende fase en wordt The Famous Grouse Blend gevormd. Een langzaam proces waarbij masterblender Kirsten Campbell en haar team elke maand duizenden monsters nemen en die controleren op leeftijdskleur, body, aroma’s, smaak, karakter én kwaliteit.  
 

The Famous Grouse 100CL

The Famous Grouse is de favoriete whisky van Schotland en staat bekend om zijn zachte en rijke smaak.

De authentieke blended Schotse whisky, famous voor zijn kwaliteit. Gemaakt met alleen de beste ingrediënten en een combinatie van bourbon en kostbare sherryvaten voor de rijping. The Famous Grouse Blended Scotch Whisky bestaat uit een blend van ’s werelds meest gerespecteerde single malt Scotch whisky’s en zoete graan whisky’s voor het verkrijgen van de kenmerkende zachte smaak van The Famous Grouse.


 

Mixen met The Famous Grouse

famous grouse cocktails uitgestald

Mix - 1 persoon

Bereiding Whisky & Ginger Ale

  1. Vul een longdrinkglas met ijs. Schenk hier 50 ml The Famous Grouse bij en vul het glas verder met ginger ale.
  2. Garneer met een limoenpartje.

Bereiding Rob Roy

  1. Vul een cocktailshaker met ijs en schenk hier 60 ml The Famous Grouse en 30 ml rode vermout in.
  2. Schud hard, zodat je een mooie schuimlaag krijgt. Schenk uit in een gekoeld cocktailglas. Garneer met een cocktailkers.

Bereiding The Famous Coffee

  1. Schenk 35 ml The Famous Grouse in een voorverwarmd zogenoemd toddyglas (Irish coffeeglas).
  2. Schenk hier 1 kop koffie bij en voeg 2 tl basterdsuiker toe. Roer tot de suiker is opgelost.
  3. Schenk hier opgeklopte room op en garneer met wat cacaopoeder. 

The Famous Grouse Smoky Black 

In deze veelzijdige whisky proef je markante rookaroma’s en gedroogd fruit. Een belangrijk component van deze premium blend is malt whisky, die met een hoog aandeel mout boven turfvuur gedroogd is. Dit zorgt voor een complexe smaak die vol en kruidig is, maar toch ook heel zacht. 

THE FAMOUS GROUSE SMOKY BLACK COCKTAILS

THE FAMOUS GROUSE SMOKY BLACK COCKTAILS

BEREIDING SMOKY ON THE ROCKS 

Vul een whisky glas met 2-3 ijsklontjes en schenk hier 50 ml The Famous Grouse Smoky Black bij. Ready to go! 

BEREIDING SMOKY & GINGER ALE 

Vul een longdrinkglas met ijs. Schenk hier 50 ml The Famous Grouse Smoky Black bij en vul het glas verder met ginger ale. Garneer met een limoenpartje. 

BEREIDING SMOKY TREACLE 

Schenk 50 ml The Famous Grouse Smoky Black, 15 ml grapefruit sap en 10 ml suiker siroop in een whisky glas. Vul het glas met ijs en roer 10 tot 15 seconde. Garneer met een grapefruit schil. 
 

Cadeautip

Wie zichzelf of een ander écht wil verwennen, zorgt voor The Famous Grouse Smoky Black onder de boom. DE ultieme rokerige instap whisky! Mooi ingepakt in een premium cadeau verpakking doe je je (schoon)vader, broer of zwager er vast een plezier mee. Of koop `m gewoon voor jezelf; succes gegarandeerd!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.