Skip to main content

Alles over whiskysoorten


Blended whisky's

Blended whisky's

Het overgrote deel van de whisky’s die geproduceerd worden, zijn blended whisky’s. Dit is maar liefst 90% van de totale markt. Maar wat wordt precies bedoeld met een blended whisky? In het kort: blended whisky’s zijn een mix van verschillende soorten whisky. Maar dat is nog niet alles. Lees in 3 minuten alles over blended whisky.

Bekijk hier alle blended whisky

WAT IS BLENDED WHISKY?

Zoals het woord al zegt, is blended whisky een mix of mengsel van twee of meer whisky’s. Deze worden samen gebotteld en vervolgens verkocht als 1 whisky. Dit doen stokerijen zodat de kwaliteiten van verschillende whiskys elkaar kunnen versterken. Daarnaast is het vaak goedkoper om te produceren. Het maakt hierbij niet uit of de whisky van verschillende distilleerderijen komt, of maar van 1. De meeste blends bestaan uit single grain whisky vermengd met meerdere malt whisky.

Vaten Whisky

DE SMAAK: ZACHT EN MILD

De combinaties van de verschillende whisky’s proef je terug in de smaak. De mix geeft een mildere smaak aan het uiteindelijke resultaat. Blended whisky’s kunnen worden gezien als een wat zachter alternatief voor de single malt whisky’s.

BLENDED MALT SCOTCH WHISKY

Een veelgebruikte term, en daarom het uitleggen waard, is Blended Malt Scotch Whisky. Dit is een verzamelnaam voor alle blended malts uit Schotland. Denk bijvoorbeeld aan The Famous GrouseMonkey Shoulder  en Glen Talloch. Deze blends zijn gemaakt uit een combinatie van single malts van twee of meer distilleerderijen. Hierin verschillen ze dus met de  blended whisky, welke gemixt kan worden met meer dan twee whisky’s van dezelfde distilleerderij.


MEER WHISKY SOORTEN EN SMAKEN?

Wil je meer weten over de soorten whisky's en de verschillende smaken? Lees dan alles over Schotse Single Malt whisky en bourbon. Wil je mixen met whisky? Bekijk dan de top 10 whisky cocktails! Of lees onderstaande artikelen voor nog meer inspiratie.

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.