Skip to main content

ONTDEK STERKE MERKEN


Zacapa

Zacapa

Gemaakt boven de wolken. Zacapa Rum die in Guatemala wordt gemaakt is een waar kunstwerk, een uitdrukking van geduld, kwaliteit en meesterlijke blending. De rum wordt tot in de perfectie gerijpt in de hooglanden van Quetzaltenango, waar hij in het mystieke 'Huis boven de wolken' op 2.300 meter hoogte zijn complexe smaak en karakter ontwikkelt.

Sistema solera

De Sistema Solera is een uniek rijpingsproces: de rum wordt opgeslagen in whisky-, sherry- en wijnvaten en rijpt langzaam in het koele klimaat van de hooglanden van Guatemala - "gerijpt boven de wolken".

De meeste soorten rum worden van melasse gemaakt. Ron Zacapa daarentegen wordt gecreëerd uit de eerste persing van suikerriet, wat toepasselijk ook wel de "honing van maagdelijk suikerriet" wordt genoemd.

Zacapa 23: de heerlijke allrounder

Complex, vol en fruitig, perfect voor alle gelegenheden.

 Zacapa 23 heeft 23 jaar gerijpt op gebrande en opnieuw gebrande vaten die voorheen werden gebruikt voor Amerikaanse whiskey, en op vaten van Sherry- en Pedro Ximenez-wijnen.

 

Ron Zacapa Centenario 70CL

Volop genieten van Zacapa 23

Zacapa 23 drink je best puur, met ijsblokjes of in cocktails zoals de Old Fashioned voor een heerlijke twist. We geven je een paar ideeën: 

Met ijs:
Drink Zacapa 23 koud, met een paar ijsblokjes. Perfect bij een stukje pure chocolade. 

In een Old Fashioned: 
Meng 5 cl Ron Zacapa 23, 2 scheutjes chocoladebitter en 1 theelepel suiker in een glas met ijs, en garneer met een schijfje sinaasappelschil.

Misschien wel de beste rum ter wereld

Zacapa 23, beroemd om zijn rijke en complexe smaken, werd vele malen bekroond als 's werelds beste rum.

Een heerlijke afsluiter van een perfect diner

Geniet tijdens je diner van een glas overheerlijke Zacapa. Ontdek het verrukkelijk open en veelzijdige karakter van de rum wanneer je hem combineert met allerhande gerechten.

Een prachtig geschenk voor echte rumliefhebbers

Deze rum wordt artisanaal gemaakt, boven de wolken. Versierd met een Petate-band, die oorspronkelijk met de hand werd geweven voor Maya-koningen, is hij het perfecte geschenk voor liefhebbers van kwaliteitsrum.