Skip to main content

Wijn en spijs combinatie


Welke wijn bij zalm?

Zalm
Zalm

Zalm: heerlijke zachte vette vis, rond van smaak. En veelzijdig. Zo eet je zalm gerookt, gebakken, van de BBQ, uit de oven of rauw in de sushi. Kortom: met zalm kun je alle kanten op. Maar welke wijn drink je daarbij?

Bekijk alle wijn voor bij vis

CHARDONNAY: LEKKER BIJ ZALM!

Verschillende bereidingswijzen van zalm vragen om verschillende wijnen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat een ronde chardonnay een goede wijn bij zalm is. De Valdivieso Chardonnay Reserva laat de veelzijdige zalm goed tot z’n recht komen. De ronde smaak van de wijn matched ook nog eens goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm. Gooi dat zalmfiletje in de pan, schenk je glas maar vol en santé!

Valdivieso Chardonnay 2023 75CL

VERSCHILLENDE ZALMRECEPTEN, VERSCHILLENDE WIJNEN

Eens wat anders proberen dan chardonnay bij je zalm? Hieronder vind je inspiratie voor andere lekkere zalmrecepten met verschillende bijpassende wijnen. 

1. Zalm met asperges

Een echte voorjaarsklassieker, maar eigenlijk het hele jaar door gewoon heel erg lekker! De combinatie van zalm met de zachte smaak van crème fraîche en frisse asperges zorgt ervoor dat je wijn best wat frisser mag zijn. Met een klein zuurtje.

Lekker met:

Mirabeau Classic

Drouhin Saint-Veran

Mount Vernon Sauvignon Blanc

2. Zalmpakketjes van de BBQ 

Licht en smaakvol: zalmpakketjes zijn het perfecte gerecht voor een zomerse BBQ. Leg er lekkere schijfjes citroen en tomaat bij en vergeet de dille niet. Om die zomersferen compleet te maken drink je hier de meest zomerse wijn van allen bij: rosé!

Lekker met:

Domaine de l'Amaurigue Rosé

Arrogant Frog Rosé

3. Ei 'en concotte' met gerookte zalm

Lekker voor bij de zondagse brunch of met Pasen natuurlijk! Ei en zalm. Een combinatie om van te smullen. Nu zijn wijn en ei over het algemeen geen vrienden (want ei kan een wijn met veel zuur metalig laten smaken) maar de zachte pinot blanc is hier dé uitzondering op. En laat die nou net ook heel lekker smaken bij gerookte zalm.

Lekker met:

André Stuber Pinot Blanc

Ei en gerookte zalm
Recept

Ei 'en cocotte' met gerookte zalm

Zalm met Cava? Ja Cava! Omdat bubbel je brunch nu eenmaal enorm opleuken en omdat de droge, knisperende smaak van deze wijn goed aansluit bij gerookte zalm en ei.

WAAROM EIGENLIJK NADENKEN OVER WELKE WIJN BIJ WELK GERECHT?

Zalmhapjes
Zalmhapjes

Er zijn vast bepaalde wijnen of gerechten die jij heel lekker vindt. Grote kans dat je deze dan met elkaar combineert tijdens een etentje.

Toch is het de moeite waard om je wijnkeuze te heroverwegen en eens te kijken welke wijn nu echt het beste bij welk gerecht past. Waarom? De juiste wijn met je gerecht combineren zorgt ervoor dat beiden nog lekkerder smaken! Weten hoe dit precies in zijn werking gaat?

Lees alles over de wijn & spijs basisregels

MEER WETEN OVER WIJN EN SPIJS?

Zoals welke wijn het lekkerst past bij jouw andere favoriete gerechten? Ga dan naar onze wijn en spijs pagina  en vul de wijnwijzer in. Dan rolt de perfecte passende wijn er zo uit! Of heb je gewoon trek gekregen in wijn? Bekijk dan al onze wijnen!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.