Flatbreadcrackers met gekarameliseerde uien en pecorino
Knapperige flatbreadcrackers met zoete gekarameliseerde ui en hartige pecorino vormen samen een perfecte smaakcombinatie. Dit hapje is makkelijk te maken, maar smaakt en oogt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. Ideaal voor bij de borrel of als elegant voorgerecht.
30 min bereiden
7 ingrediënten
6 personen
Ingrediënten
- 1 kilo gele uien
- 2 el olijfolie
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl anijszaadpoeder
- 1 flatbread van 210 g (Albert Heijn)
- 310 g rode paprikareepjes, uitgelekt (Albert Heijn)
- 100 g pecorino
Zo maak je het
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan. Stoof hierin met het deksel op de pan de ui met het paprikapoeder en het anijszaadpoeder 15 minuten. Schep af en toe om. Neem het deksel van de pan en bak nog 15 minuten (het vocht verdampt en de ui wordt langzaam lichtbruin). Bak de laatste minuut op iets hoger vuur zodat de ui mooi karamelliseert. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
- Rooster het flatbread in een broodrooster of een grillpan tot lichtbruin en knapperig. Breek in grove stukken. Beleg het flatbread met een schepje uien en verdeel er wat paprikareepjes over. Rasp er met een grove rasp wat pecorino over en serveer direct.
Tip!
Je kunt de ui, de paprikareepjes, geraspte kaas en crackers allemaal in bakjes serveren en iedereen het brood zelf laten beleggen.
WIJN & SPIJS
Dit gerecht smaakt perfect met een goede Primitivo, bijvoorbeeld de Riporta Primitivo.
toost& magazine
Dit recept komt uit de feesteditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!