Skip to main content
Je bent hier:

Humita van Alamos

Heb je ook de video van het heerlijke recept van Alamos gezien in de winkel? Dat ging net even te snel om het na te kunnen maken... Dus hierbij, op veler verzoek, het recept en de video om zelf te smullen van dit heerlijke Argentijnse recept voor Humita.

Een foto van Alamos in het bos

Ingrediënten

Een fles Alamos met een pan paella ernaast
  • 8 maiskolfen
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode peper
  • 4 rode uien
  • 500 ml melk
  • 2 el chilivlokken
  • Snufje zout
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl muscovado suiker of bruine rietsuiker met een klein beetje stroop
  • 6 plakjes gerookte bacon
  • 100 gr geitenkaas
  • 6 blaadjes salie

Bereiding

  1. Rasp de mais boven een kom en bewaar ook het sap. Snipper de rode peper en de uien. Bak de rode peper en de uien in 5 minuten glazig. Voeg de geraspte mais toe en breng op smaak met zout, paprikapoeder en chilivlokken.
  2. Bak dit in de pan en blijf roeren. Wanneer het mengsel aan de bodem blijft plakken, voeg je de melk toe. Blijf roeren tot je een romig geheel hebt.
  3. Verwarm een pan en bak de bacon samen met de salie tot ze knapperig zijn.
  4. Kruimel de geitenkaas over het maismengsel en strook de bacon en salie eroverheen. Voeg de suiker toe.
  5. Serveer met de knisperende Alamos Chardonnay. 
Bekijk de video:

Nog meer lekkere recepten van Alamos: