Skip to main content

Empanadas van Alamos

Heb je ook de video van het heerlijke recept van Alamos gezien in de winkel? Dat ging net even te snel om het na te kunnen maken... Dus hierbij, op veler verzoek, het recept en de video om zelf te smullen van dit heerlijke Argentijnse recept voor Empanadas.

Empanadas van Alamos

Empanadas en wijn

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  • 1700 gram bloem
  • 4 el reuzel
  • 500 ml water
  • 1 tl grof zout

Voor de vulling:

  • 500 gr gehakt
  • 2 el reuzel of boter
  • 4 uien
  • 1 el komijn
  • Snufje zout
  • 1 el chilivlokken
  • 1 el paprika
  • 3 hardgekookte eieren
  • 3 lente uitjes

BEREIDING

  1. Om de empenadas te maken verwarm je de pan, schenkt het water erin met de zout en reuzel. Als het is gesmolten, zet je het vuur laag en laat het een paar minuten afkoelen. 
  2. Voeg dan de bloem toe en kneed het tot je een soepel deeg hebt. Het resultaat zou een droog stevig deeg moeten zijn. Rol het uit en steek er cirkels uit (met bijvoorbeeld een glas of kom). Wikkel ze in plastic folie en zet ze een uur in de koelkast. 
  3. Dan kun je verder met de vulling. Snipper de ui en bak deze in een pan met de reuzel. Bak tot ze zacht zijn en breng op smaak met zout, paprikapoeder, chilivlokken en komijn. Doe ze in een kommetje. 
  4. Voeg nog wat reuzel toe in de pan. Rul het gehakt tot het bruin is en houd dit ook apart in een kom. 
  5. Snijd de lente uit in ringetjes en het ei in stukjes. Roer ze door het vlees en de uien. Laat afkoelen in de koelkast tot het vet weer stevig is geworden. 
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  7. Schep 2 el vulling in het midden van elk rondje. Bestrijk de randen met wat water en vouw ze dubbel tot je een half rondje hebt. Druk met een vork de randjes dicht. Je kunt ook “The Repulgue” maken. Dit is een special manier om je empanada dicht te vouwen. 
  8. Leg de empanadas op een ingevette bakplaat en laat ze 10 tot 15 minuten in de oven bakken. 

Geniet ervan met de trots van Alamos: Malbec. 

 

Bekijk de video

NOG MEER LEKKERE ALAMOS RECEPTEN