Kerst: gemarineerde zalm met dille-mosterdsaus

Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten + 2-4 uur marineren
Ingrediënten
- 250 ml extra vergine olijfolie
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 50 g dille (grof gehakt)
- 800 g zalmfilet op de huid
- 150 g zure room
- 5 el grove mosterd
- ½ tl geraspte citroenschil
- 50 ml citroensap
Bereiding
- Meng de olijfolie met de sjalotten en 40 g van de dille tot een marinade
- Breng op smaak met zout en pepeR
- Doe 2/3 van de marinade in een grote, lange schaal waar de zalm mooi in past
- Leg de zalm met de huid naar boven in de schaal
- Schenk de rest van de marinade over de huid
- Laat 2-4 uur marineren
- Meng de zure room met de mosterd, de citroenschil en het citroensap
- Breng op smaak met zout en peper
- Zet koel weg tot gebruik
- Verhit de ovengrill
- Haal de zalm uit de marinade en giet de marinade af. Leg de zalm terug in de schaal met het vel naar beneden. Bestrooi met zout en peper
- Zet de schaal met de zalm hoog onder de grill
- Zorg dat er ongeveer 15 cm tussen de grill en de vis zit. Bak ca. 12 min. of tot de kerntemperatuur van de zalm in het dikste deel 50 °C is. Laat de zalm 10 min. rusten
- Bestrooi met de rest van de dille. Serveer met de mosterdsaus, gekookte krieltjes en groenten naar keuze
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).