Skip to main content
Welkom
0

dip van whipped feta, met groenten

Fris, romig en vol smaak, deze whipped feta is de perfecte dip voor bij de borrel. Serveer met kleurrijke, knapperige groenten en je hebt een makkelijk, maar indrukwekkend gerecht dat bij iedereen in de smaak valt.

20 min bereiden
9 ingrediënten
6 personen

Dip van whipped feta

Ingrediënten

  • 300 g feta
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el Souq Harissa met rozenblaadjes (Albert Heijn)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl baharatkruiden
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 bakje snackkomkommers
  • 1 bos bospeen
  • radijsjes, witlof, little gem, naar smaak

keukenmachine

Zo maak je het

  1. Draai de feta en yoghurt in een kleine keukenmachine tot een gladde crème. Schep de crème in een kom en schep de harissa er in het midden op. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met de baharat en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  2. Maak de groenten schoon. Schil eventueel de bleekselderij en snijd in stukken. Snijd de snackkomkommers in de lengte in parten. Schil de bospeen en snijd het loof eraf. Snijd grote penen in parten. Was de radijsjes. Snijd de onderkant van de witlof en de gemsla en haal de blaadjes los. Serveer de rauwe groenten bij de dip.

Tip!
Ook lekker met stukjes geroosterd pitabrood.

WIJN & SPIJS

Dit gerecht smaakt perfect met een viognier, bijvoorbeeld de viognier van Ezimit.

Kerstlichtjes

toost& magazine
Dit recept komt uit de feesteditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!

Ontdek hier alle edities!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.