Skip to main content

5x schoonmaken


Met wodka

Met wodka

Wodka is populair. Niet alleen om te drinken maar ook omdat het super handig is tijdens de grote schoonmaak. In je schoonmaakkast ontbreken altijd wel wat spullen. Wil je net beginnen aan je voorjaarsschoonmaak, grijp je mis. Denk dan eens aan je drankvoorraad en pak de wodka: de schoonmaak remedie voor bijna alles.

Wodka is je vriend bij het...

1 ...Ramen lappen

Een gemiddeld schoonmaakmiddel bestaat voornamelijk uit alcohol. Is de spiritus op? Doe wat wodka in een spuitfles en de schoonmaak kan beginnen. Nu alleen nog streepvrije ramen krijgen. 

2 ...Ontsmetten van kleden en matrassen

Dat zijn van die dingen die je eigenlijk nooit schoonmaakt. Maar als je wist hoe vies die zijn had je deze hack allang gebruikt. Spray kleden en matrassen eens in de zoveel tijd in met wodka om vieze geurtjes te verwijderen en om ze te desinfecteren. 

3 ...Beschermen van kleuren

Kleding, en dan vooral zwarte kleding kan nog wel eens verkleuren. Vaak is dat ook nog op de ene plek wel en de andere plek niet. Geen gezicht natuurlijk. Spray je kleding in met wodka en de kleur blijft langer mooi.

4 ...Neutraliseren van vieze geurtjes

Na het sporten thuis komen, schoenen uit en dan. Pff wat een geur. Ga vieze geurtjes in schoenen tegen door ze van binnen in te spuiten met wodka. Laat buiten even luchten en je schoenen ruiken weer neutraal.

5 ...Verwijderen van schimmel

Hardnekkige schimmel vraagt om een serieuzere aanpak maar kleine schimmelplekjes in de badkamer zijn prima te bestrijden met wodka. Spray op de schimmelplek en schrob met een harde borstel je voegen weer schoon.

Liever in je glas?

Zoals je ziet is wodka je beste vriend bij het schoonmaken. Zelf geen schoonmaakwonder? Geen probleem want wodka blijft natuurlijk vooral een goede drank om mee te mixen of puur te schenken. Gebruik in dat geval de wodka waar hij voor bedoeld is. Ijskoud in een glas!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.