Skip to main content

BOLS komt


Met een biertje

Met een biertje

Lekker bier en genever gaan al eeuwen samen eropuit en staan als combinatie bekend als ‘een kopstootje’. Door ze samen te drinken komen de ingrediënten van het bier en de genever nog beter tot hun recht. De combinatie tussen de twee creëert zelfs geheel nieuwe smaaksensaties.

Bekijk hier alle Bols

HET KOPSTOOTJE

De naam het ‘kopstootje’ komt van het ‘stoten’ met je hoofd tegen het bierglas als je op traditionele wijze voorover buigt om de kop van het geneverglas af te slurpen. Dat nippen deed men trouwens om geen druppel te morsen. Want de Nederlander wil nou eenmaal zoveel mogelijk waar voor zijn geld!

HOE DRINK JE EEN KOPSTOOTJE?

Heel rustig en vooral genieten van het smaakgenot: slurp het eerste slokje van de genever en proef m', neem een slokje bier en proef de nieuwe smaken die ontstaan in je mond…en dan begin je weer van voren af aan!

‘KOPSTOOTJE’ KOMT VAN HET ‘STOTEN’ MET JE HOOFD TEGEN HET BIERGLAS.

DE SMAAK VAN GENEVER EN PILS

Jonge Bols Graangenever en pils zorgen samen voor een lichte, frisse smaak met een hint van citrus. Een weizen gaat erg goed samen met een Bols Zeer Oude Graangenever. Het bier haalt door zijn moutige karakter een subtiele banaansmaak naar boven. Een kruidige gerijpte genever Bols Corenwyn 2 jaar, heeft een goede vriend in een zoeter blond biertje. Een stevig bokbiertje is spectaculair in combinatie met een fluweelzachte gerijpte genever, de Bols Corenwyn 6 jaar. Samen worden ze een vloeibaar dessert vol met chocolade-tonen. Hier is 1 plus 1 echt 3, maar ga vooral op zoek naar jou favoriete genever en bier kopstoot!

ONTDEK MEER!

Nog een fles Bols genever thuis? Maak er dan een lekkere Bols Vodka Punch van, of wat dacht je van een Bols Apricot Brandy Cocktail? Uiteraard kun je ook nog meer lezen over het nationale distillaat. Zodat jij straks alles weet van de rijke geschiedenis van de Hollandse Jenever.