Skip to main content

Ontdek whisky


Top 5 whisky

Top 5 whisky

Van mild tot krachtig en van Japans tot Schots. Met whisky kun je alle kanten op. Je kunt eindeloos ontdekken, dat maakt het leuk. Maar het kan het ook lastig maken. Waar moet je beginnen (of verder gaan)? Hoe herken je een goede whisky en wat zijn de beste whisky merken? Wij maken het je makkelijk: bekijk de top 5 beste whisky’s eens. De proefavond kan beginnen!

BEKIJK ALLE WHISKY'S

Top 5 Single Malt Whisky

Een single malt whisky betekent dat de whisky uit één distileerderij komt en alleen uit gerst bestaat. Bij ons vind je whisky's uit veel verschillende landen. Maar de meest karakteristieke single malt whisky's komen uit Schotland. Het is dan ook niet zo gek dat onze top vijf grootendeels uit Schotste whisky's bestaat.

Top 5 Krachtig & Rokerige Whisky's

De naam zegt het eigenlijk al, deze whisky's hebben een intense en rokerige smaak. Over het algemeen zijn dit  whisky's met een wat hoger alcoholpercentage. Bekijk hieronder onze top vijf. 

Top 5 Medium & Granige Whisky's

Onze top vijf medium en granige whisky's zijn zowel scherp als zacht in smaak. Denk bijvoorbeeld aan smaken van peper maar ook aan fruitcake met kaneel en foelie. Deze whisky’s zijn perfect om te mixen in bijvoorbeeld een whisky-cola.

Top 5 Volle & Rijke Whisky's

Het whisky-smaaktype 'vol & rijk’ is uitgesproken en vol karakter. Drink je deze whisky dan ervaar je intense smaken met zoete invloeden. Deze whisky's staan in Amerika ook wel bekend als Bourbon. Dat zijn whisky's gemaakt van mais, wat een zoetige smaak oplevert. 

MEER LEZEN OVER WHISKY?

Wil jij graag meer lezen over whisky? Dat kan! Lees alles over het productieproces, whisky uit Schotland (zoals Glenlivet of Glenfiddich) en de geschiedenis van whisky. Weet jij al het verschil tussen blendedmalt whisky en bourbon? Of lees een van de onderstaande artikelen. Ben je nieuw in de whiskywereld? Bekijk dan eens de 5x whisky voor beginners of de whisky cadeau pagina.

BEKIJK ALLE WHISKY'S

Mis nooit meer een actie met de Gall & Gall nieuwsbrief

Wil jij de lekkerste dranken en de meest originele cadeau's voor de beste prijzen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week de scherpste aanbiedingen. Bij jouw eerste inschrijving ontvang je ook nog eens 10% korting op je aankoop.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.