Skip to main content

De 10 duurste


Whisky's

Whisky's

Whisky; voor sommigen een lekker drankje, voor anderen een echt collectors item. Zeldzame whisky's leveren steeds meer op en de jacht op dure whisky's neemt met de dag toe. Benieuwd welke whisky's dit zijn?

Bekijk alle Whisky

DIT ZIJN DE DUURSTE WHISKY’S

Wat deze whisky’s zo interessant maakt, is dat ze exclusief zijn. Ze worden weinig gemaakt en zijn daardoor zeer gewild. We zetten de whisky’s voor je op een rij, van duur naar minder duur. Laat je meenemen in de wereld van Gall & Gall’s meest exclusieve whiskys.
 

1. GLENGLASSAUGH 51 YEARS

De duurste maar ook gelijk de meest exclusieve whisky: een zeer speciale single malt scotch whisky, afkomstig uit de Glenglassaugh distilleerderij, gelegen in Highland, Schotland. Gerijpt in één enkel bourbon-vat voor maar liefst 51 jaar en direct gebotteld. In totaal zijn er wereldwijd maar 191 flessen op de markt gebracht van deze pure, ambachtelijke whisky, waardoor het een van de duurste whisky’s is. En Gall & Gall verkoopt deze bijzondere whisky. Elke fles heeft een identiek nummer en komt in een mooie houten doos, handgemaakt in Schotland. Een echt staaltje vakmanschap van Glenglassaugh.

Glenglassaugh 51 Years 70CL

2. LITTLE MILL 25 YEARS

Nummer twee op de lijst van duurste whisky’s is een zeldzame fles: de Little Mill 25 years, uitgegeven vanuit de privé kelder edities. Deze whisky is een 25 jaar oude single malt. Eerst gerijpt op Amerikaanse en Europese vaten, daarna gerijpt in Oloroso sherry vaten. Deze gelimiteerde oplage (van 1500 flessen) zit in een mooie box met een miniatuurtje. Dit maakt het mogelijk om eerst voor te proeven, voordat je de grote fles openmaakt.

Little Mill 25 Years 70CL

3. CHIVAS REGAL ROYAL SALUTE 62 GUN

Een speciale blend van whisky's, die allemaal tenminste 40 jaar oud zijn. Genaamd naar de 62 saluutschoten die gelost worden vanaf The Tower of Londen bij de viering van de Queen’s verjaardag. De whiskyfles is handgemaakt en ingelegd met 24-karaats goud. Deze ‘Gun’ whisky is echt het ‘neusje van de Chivas Regal zalm’. En dan krijg je ook nog eens 100 CL whisky in plaats van de reguliere 70.

4. GLENGLASSAUGH 40 YEARS

Deze 40 jaar oude single malt is speciaal geselecteerd door Master Distiller Billy Walker. De destilleerderij, gelegen in de Highlands, werd in 1960 volledig herbouwd, produceerde tot 1986 whisky en viel toen stil, totdat een groep investeerders in 2008 de productie weer opstartte. De destilleerderij wordt nu gerund door een klein, hoogopgeleid team, dat zich op ambachtelijke wijze bezighoudt met het produceren van whisky van de hoogste kwaliteit in de magazijnen aan de kust. Deze whisky heeft in 2014 de gouden medaille gewonnen bij de "International Wine & Spirits Competition".

Glenglassaugh 45 Years 70CL

5. PORT ASKAIG 45 YEARS

Deze Islay single malt whisky komt uit de Islayregio in Schotland. Port Askaig is op zichzelf geen distilleerderij, maar is vernoemd naar een naastgelegen haven: Caol Ila. In deze haven worden veel whisky’s geproduceerd, waarvan dit de meest exclusieve is.

Port Askaig 45 Years 70CL

6. LONGMORN 23 YEARS

Deze whisky is maar liefst 23 jaar gerijpt in traditionele eikenhouten vaten. Deze whisky is zeer zeldzaam. Je proeft aroma’s van gembercake, chocolade en melkchocolade. Wat ‘m een bijzondere smaak geeft? Dat is de geroosterde mout. Dat vind je niet veel terug in whisky’s. Naast deze bijzondere smaakcombinatie kenmerkt Longmorn zich door smaken van meloen, peer en rode appels. Zacht en fruitige smaken tegelijk dus.

Longmorn 23 Years 70CL

7. R&BT SPRINGBANK 1990 BOURBON

Voor Rest and Be Thankful whisky gaan de makers op zoek naar de meest unieke distilleerderijen. Van grote, bekende tot de beste onbekende distilleerderijen. Zo waarborgen ze altijd een unieke smaak van hoge kwaliteit. Je smaakpapillen worden aan het werk gezet met lichte tonen van vanille, hinten van gezouten amandelen en de fruitige smaak van meloen en peer. Deze whisky is een echte klassieker.

R&Bt Springbank 1990 Bourbon 70CL

8. R&BT BOWMORE 1990 BOURBON

Deze whisky lijkt hetzelfde, maar is het niet! Deze whisky is de eerste peated whisky en heeft peated whisky op de kaart gezet. Rest and Be Thankful Bowmore 1990 is rokerig en turf-achtig. Voor de stoere whiskyliefhebbers.

R&Bt Bowmore 1990 Bourbon 70CL

9. BOWMORE 1989 CASK

Zoals een whisky hoort te zijn: rokerig en goed in balans. Deze Bowmore whisky heeft een lange afdronk, met tonen van port. Dat maakt de whisky uniek. Deze whisky heeft zijn exclusiviteit te danken aan het beperkte aanbod. Er wordt maar een handvol van deze whisky verkocht en bij Gall & Gall vind je ‘m!

Bowmore 1989 Port Cask 70CL

10. GLENFIDDICH 26 YEARS

Glenfiddich heeft een serie whisky’s gemaakt die puur gerijpt zijn in oude bourbon-vaten van Amerikaans eikenhout. Om de familie Glenfiddichh te eren is deze fruitige, smaakvolle serie whisky in het leven geroepen. De combinatie van fruit-tonen, droge tannines, bruine suiker en vanille maakt het een unieke Speyside whisky in zijn soort. 

Glenfiddich 26 Years 70CL


Meer exclusieve Whisky

Natuurlijk vind je nog vele andere Whisky in het assortiment. Belangrijk bij exclusieve whisky’s is dat je weet hoe je whisky bewaart. Dit kan in je fles, of in bijbehorende whisky karaffen. De zeldzame whisky’s zijn ook perfecte investeringen voor als je wilt beleggen in whisky. Een duidelijke trend is de stijging in populariteit in Japanse whisky en Macallan whisky.