Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00

Vandaag besteld, morgen in huis.
Onze winkels zijn open!

Alles over


Glühwein maken

glühwein
glühwein

Zin in een winterse borrel? Dan is er niets beter dan een pan glühwein om op te warmen in deze koude maanden. Daarnaast is glühwein heel gemakkelijk om te maken en ideaal voor die ene minder lekkere fles wijn die je al tijden hebt liggen. Zelf glühwein maken? Hieronder vind je het glühwein recept.

GLÜHWEIN RECEPT, WAT ZIT ER ALLEMAAL IN?

Gluhwein koken

De basis van glühwein is, het zal je niet verbazen, wijn. Daarnaast voeg je nog enkele ingrediënten toe om die lekkere zoete, kruidige smaak te krijgen. Denk aan sinaasappel, kaneel en anijs. Voor een recept voor 6 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 liter rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels suiker (of meer of minder, afhankelijk van wat je lekker vindt)
  • 2 steranijs
  • Halve citroen

Alle ingrediënten in huis? Dan kun je nu aan de slag:

  1. Zet de wijn op in een pannetje op een laag vuur. Zorg dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol
  2. Voeg de kruidnagels, steranijs en kaneel toe
  3. Snijd de citroen en sinaasappel in partjes en voeg toe (hoe meer citroen, hoe zuurder. Hoe meer sinaasappel, hoe zoeter)
  4. Voeg eventueel suiker toe. Hoe zoet je de glühwein maakt is aan jou
  5. Laat het geheel vervolgens met de deksel erop op een laag vuur staan om op smaak te komen. Minstens een kwartier, maar langer is nog beter

Let te allen tijde dus op dat de glühwein niet aan de kook raakt. Is je glühwein goed op smaak gekomen? Pak er dan een grote soeplepel bij, schenk in en genieten maar!

WELKE WIJN KIES JE DAN?

Over het algemeen gebruik je voor glühwein een rode wijn. En dan het liefst eentje met een uitgesproken smaak. Omdat je veel extra ingrediënten toevoegt wordt de smaak van de wijn namelijk snel overstemd. Ook is het niet nodig - zonde zelfs - om een dure, verfijnde fles wijn te gebruiken. Haal je een fles wijn voor in de glühwein, ga dan bijvoorbeeld voor een wat stevigere wijn zoals een syrah of kies een blend zoals de Gall & Gall Just Red. Wil je een keer experimenteren? Vervang dan de rode wijn door een witte variant. Kies in dat geval voor een wat zoetere witte wijn zoals een Chenin BlancRiesling of Moscato.

Gall & Gall Just Red 75CL

Glühwein is een ideale manier om toch nog te genieten van een minder lekkere fles wijn!

ALCOHOLVRIJE GLÜHWEIN

Heb je na het lezen van dit artikel ook zo’n zin gekregen in glühwein, maar heb je even niet zo’n zin in alcohol of ben je zwanger? Geen zorgen: ook alcoholvrije glühwein heb je zo gemaakt! Je kunt dan in dat geval de rode wijn vervangen door alcoholvrije wijn, maar ook een variant met druivensap is heerlijk. Dit heb je nodig voor een alcoholvrije glühwein:

  • 1 liter Alcoholvrije wijn of druivensap
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 eetlepels suiker

En zo maak je ´m:

  1. Doe de alcoholvrije wijn of het druivensap in een pannetje en zet op een laag vuur
  2. Voeg de partjes sinaasappel, kruidnagels, steranijs en kaneel toe
  3. Voeg eventueel suiker toe. Hoe zoet je de glühwein maakt is aan jou
  4. Doe een deksel op het pannetje en laat het geheel vervolgens op een laag vuur minimaal een kwartier staan om op smaak te komen

MAKKELIJK EN SNEL: KANT EN KLARE GLÜHWEIN

Heb jij geen tijd of zin om zelf glühwein te maken? Dan hebben we voor jou een oplossing. Je kunt namelijk gemakkelijk kant-en-klaar glühwein kopen. Het enige wat je hoeft te doen is de glühwein op te warmen in een pan, makkelijke hé? Zo kun jij binnen no-time genieten van een heerlijk warme glühwein!

Glühwein 2018 100CL

LEKKER OPWARMEN

Je hebt nu alle kennis in huis om een lekkere, warme glühwein (met of zonder alcohol) te maken! Een tip van ons: maak van tevoren een grote pan glühwein voor na een lange wandeling op een koude najaarsdag. Zet als je thuiskomt de pan weer even op het vuur. Kruip op de bank (of nog beter, voor de openhaard) en je bent klaar om te genieten!

Hoe lang kun je glühwein bewaren?

Heb je een hele grote pan glühwein gemaakt? Heerlijk! Maar misschien is het net iets te veel. Niet weggooien hoor! Je kan het namelijk gewoon nog een paar dagen bewaren. Haal de losse ingrediënten eruit, giet de glühwein terug in een lege fles, en bewaar  in de koelkast. Zo kun je nog ongeveer 3 dagen lang genieten van je zelfgemaakte glühwein.