Skip to main content

Alles over


Mirabeau

Mirabeau

De wijnen van Mirabeau komen van Stephen en Jeany uit Cotignac in Frankrijk. Het Britste stel vestigde zich met hun gezin in 2009 in het hart van de Provence. Met maar weinig kennis van de Franse taal en de Franse gewoonten, maar wel met een gezonde dosis ambitie en doorzettingsvermogen begonnen zij Mirabeau. Nu jaren later, hebben zij hun droom waargemaakt en produceren ze wijnen waar ze zelf enorm gek op zijn.

image

De Mirabeau wijnen

De rosé wijnen van Mirabeau zijn typerend door de lichte bleke kleur die we van Provence roséwijnen gewend zijn. Wij hebben 2 roséwijnen in ons assortiment opgenomen: de Classic en de Pure. De Classic is een frisse fruitige rosé en de Pure is nog verfijnder van smaak. Beide zijn heel zachtfruitig van waardoor ze erg geschikt als zowel als aperitief als bij een licht gerecht. De Provence regio heeft de ideale omstandigheden om druiven te telen, met name door het zonnige, mediterrane klimaat. Mirabeau produceert naast roséwijnen ook enkele witte, rode en mousserende wijnen. Deze worden in kleinschaligere productie gemaakt en zijn te vinden in hun showroom in Cotignac.

DE FILOSOFIE

Bij Mirabeau hebben ze een internationaal team van wijnmakers, die continue bezig zijn het beste uit de druiven te halen. De gedachte van de wijnmakers, is dat wijn meer is dan alleen gefermenteerd druivensap. Het verbindt vriendschappen, verrijkt bijzonder momenten, en kan een mooie maaltijd helemaal compleet maken. Zij vinden dat hun rosé niet alleen elegantie uitstraalt, maar ook de ongecompliceerde levensstijl van Zuid-Frankrijk vertegenwoordigd.

HET VERHAAL ACHTER MIRABEAU

Het verhaal achter Mirabeau is die van Stephen en Jeany. Beide hebben een diepgewortelde passie voor wijn. In 2009 kozen zij ervoor het roer om te gooien en zeiden hun leven in London vaarwel. Samen met de kinderen vertrokken zijn naar Cotignac, in het hart van de Provence. Één jaar gaven zij zichzelf om te wennen aan de omgeving en kennis te maken met de beste wijngaarden in de regio. Daarna startten ze hun eigen wijnbedrijf Mirabeau met wijnen die sinds enkele jaren geweldige recensies van wijnjournalisten krijgen.

Mirabeau en Provence - Over ons | Provence rosé

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.