Skip to main content
0
€ 0.00

Top 5 favoriete wijnen van


winkelmanager Emma

winkelmanager Emma

Emma vertelt:

1. MARQUÉS DE RISCAL - RIOJA RESERVA

“Door een collega en goede vriend ben ik fan geworden van het wijnhuis Marqués de Riscal. Sommige rioja's kunnen behoorlijk hard zijn, maar deze is superzacht, vol donkere tonen en met een lange (klassieke) afdronk van vanille. Hij past daarom ook fantastisch bij een goed stuk rood vlees. Fun fact: het goudkleurige ijzeren netje om de fles is een verwijzing naar het feit dat het om een ‘echte officiële’ Marqués de Riscal wijn gaat. Vroeger waren veel wijnhuizen jaloers op het succes van Marqués de Riscal en brachten onder een vergelijkbare naam 'dezelfde' wijn uit. Om de kwaliteit te waarborgen en te zorgen dat klanten niet teleurgesteld werden, kwam er een ijzeren netje om de fles heen. Zo is de klant altijd gegarandeerd van de kwaliteit en echtheid van de wijn.

Marqués de Riscal Rioja Reserva 2016 75CL

2. YEALANDS ESTATE - SAUVIGNON BLANC

Toen ik acht jaar geleden bij Gall & Gall kwam werken, was Yealands meteen mijn favoriete wijnhuis. Ik moet bekennen: na al die jaren is dat nog steeds niet veranderd! De Yealands Estate Sauvignon Blanc is een all-time klassieker uit Nieuw-Zeeland: vol mineralen en citrus, daarnaast is hij fris en knisperend. Kortom, als je het mij vraagt, de allerlekkerste witte wijn uit dit land.

De Yealands Estate bevat in mijn ogen net een tikje meer mineralen en citrus dan de ‘gewone’ sauvignon blanc van Yealands, die overigens ook heerlijk is. Naast het feit dat het huis fantastische wijnen maakt, is dit wijnhuis ook nog eens hartstikke duurzaam. Zo bestaat het dak van het wijnhuis volledig uit zonnepanelen, wordt alles - maar dan ook alles - gerecycled en lopen er schapen en kippen tussen de wijngaarden door. In de wijngaard klinkt zelfs klassieke muziek! Dat schijnt voor zowel grotere kippeneieren als voor een positief effect op de druiven te zorgen...

Yealands Estate Sauvignon Blanc 2020 75CL

3. DOMÄNE WACHAU - GRÜNER VELTLINER WEISSENKIRCHEN SMARAGD

Samen met twee vriendinnen heb ik af en toe een wijnavondje. Op deze avond proeven we wijnen die we nog niet kennen. Deze grüner veltliner sprong tijdens een van deze avondjes overal bovenuit. Het leuke was dat we hem ook naast de 'gewone' grüner veltliner van Domäne Wachau hadden gezet (die ik overigens al buitengewoon lekker vind), maar die wijn viel helemaal weg naast deze. Toen we ‘m hadden geproefd waren we er alle drie heel snel over uit: dit is verreweg de allerlekkerste grüner veltliner die we ooit hebben gedronken. Echt een aanrader dus! Fris, zacht, citrusachtig, vol mineralen en mooi droog. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke wijn.

4. TOKARA DIRECTOR'S RESERVE RED

Tokara is een jong wijnhuis, maar nu al onmisbaar in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. De wijnstokken die hier op de wijngaard staan, dateren uit de 18e eeuw. Hierdoor is de kwaliteit van de wijnen heel hoog. De Tokara Director’s Reserve is het paradepaardje van Tokara. Een volle wijn, waar je overduidelijk de smaak van kersen en bramen in terug proeft. Niet heel zwaar, maar desondanks een wijn met kracht. Door de lange afdronk kun je nóg langer genieten van deze wijn.

Van dit wijnhuis mocht ik een masterclass bijwonen. Bijzondere bijkomstigheid: het bedrijf is ook zeer begaan met de natuur in Zuid-Afrika. In de wijngaarden lopen dieren, waaronder luipaarden. Ook gebruikt het bedrijf de nieuwste technologieën bij de wijnproductie. Zo wordt via drones, die bemand zijn met infraroodscanners, gecontroleerd wanneer de druiven rijp zijn en dus geoogst kunnen worden. Dat zorgt altijd voor de beste kwaliteit druiven en dus voor overheerlijke wijnen.

Tokara Director's Reserve 2018 75CL

5. PONGRÁCZ SPARKLING BRUT

Toen Gall & Gall het wijnhuis Pongrácz in het assortiment kreeg, leek het mij gelijk al een heerlijke bubbel. En jawel, ik had gelijk: want voor een goede prijs heb je een zachte bubbel met veel smaak. Een tijdje later was Pongrácz in Nederland en gaf het bedrijf Gall & Gall-medewerkers een masterclass. Daar moest ik natuurlijk bij zijn! Een masterclass is een leuke manier om meer over een wijnhuis en zijn wijnen te leren. Het mooie van dit wijnhuis is dat ze een eigen methode hebben ontwikkeld: Cap Classique. Daarbij wordt goed gekeken naar hoe de champagnes in de Franse Champagnestreek worden gemaakt. Dit wijnhuis gebruikt bijvoorbeeld ook de druiven uit de Champagne, namelijk: pinot noir en chardonnay. Hierdoor krijg je een fantastische prijs/kwaliteit verhouding.”

Pongrácz Brut 75CL

Emma
Emma

OVER EMMA

Emma werkt al bijna acht jaar voor Gall & Gall. Ze is begonnen als verkoopmedewerker in Delft en is na vijf jaar winkelmanager in Scheveningen geworden. Emma was 21 jaar oud toen ze begon bij Gall & Gall. Hier is langzamerhand haar passie voor wijn, maar ook whisky, ontstaan. Ze heeft afgelopen herfst voor het eerst de Champagnestreek bezocht en volgt met plezier zoveel mogelijk masterclasses. Emma vindt het leuk om iets anders aan te raden dan de ‘standaard’ producten. “Ik ben vaak op zoek naar een soort ‘underdog’ product. Hiermee verras ik mijn klanten vaak en dat vinden ze hartstikke leuk!”

LEES MEER OVER WIJN

Het is winterflestival bij Gall & Gall. Bekijk al onze wijnen, allemaal met korting! Of lees meer over wijn. Kijk bijvoorbeeld uit welk wijnland jouw favoriete wijnen komen. Of lees onderstaande artikelen voor nog meer wijninspiratie!