Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Viña Salceda

Viña Salceda

Viña Salceda, omgeven door haar eigen landgoed, ligt tussen de middeleeuwse dorpjes van de Rioja Alavesa. Hier zijn de wijntraditie, de natuur, de voortreffelijke gastronomie en de spectaculaire uitzichten een ware traktatie voor de zintuigen.

Een klassieker uit de Rioja Alavesa regio

Viña Salceda is gevestigd in Elciego, een pittoresk dorpje in de Rioja Alavesa. De oorsprong gaat terug tot het jaar 1969. Viña Salceda haar rode wijnen zijn van topkwaliteit. De omstandigheden tijdens het productie proces zorgen voor een uitstekende rijping van de Tempranillo.

Onze wijngaarden

We maken gebruik van traditionele teelt processen. De locaties van onze wijngaarden zijn: La Dehesilla, El Roquial en Valdefrailes. De kalkrijke kleigronden zijn ideaal voor de teelt van druivensoorten, zoals Tempranillo, Mazuelo en Graciano. Wij verbouwen voornamelijk Tempranillo, waarvan wij jaarlijks selecties oogsten van de oudste percelen. De wijngaarden worden met de grootste zorg op traditionele wijze bewerkt. Zo wordt het land bewerkt zonder gebruik te maken van herbiciden en worden alle bewerkingen, van snoeien tot oogsten, met de hand uitgevoerd, op een rationele en duurzame manier.

Onze Wijnen

Viña Salceda produceert drie verschillende wijnen met zeer verschillende persoonlijkheden. Hieronder worden de wijnen verder toegelicht..

Viña Salceda Reserva

Een volle en elegante wijn met een matige hoeveelheid alcohol. De wijn heeft  een uitgesproken fruitig karakter met zure tonen. De kalkhoudende kleibodems van de Rioja-hellingen lijken voor deze wijn gemaakt. Hij vormt dan ook de basis voor de beste rode wijnen van de streek. Kruidig, geconcentreerd, stevig, complex. 

Viña Salceda Rioja Reserva 2016 75CL

De Viña Salceda Crianza

De Crianza is rond, fris, en levendig. Het wijnhuis streeft ernaar  jaar in jaar dezelfde kwaliteit te leveren. De wijn is gemaakt met Tempranillo druiven, aangevuld met een vleugje Mazuelo en Graciano.

 

Viña Salceda Rioja Crianza 2017 75CL

Viña Salceda Verdejo

Sinds 2018 hebben we besloten om een witte wijn te ontwikkelen om verder te groeien in kwaliteit en nuances. Voor deze wijn zijn we afgereisd naar de DO Rueda, een land met een lange traditie in witte wijnen. De wijn kenmerkt zich door haar intense aroma's, aangename kruidentonen met een goede balans tussen fris en zuur.

 

Viña Salceda Rueda Verdejo 2020 75CL

Chivite, opgericht in 1647

Wijn is een drank die al eeuwen bestaat. Dit geldt ook voor het wijnhuis Chivite; dat bestaat namelijk sinds 1647! Al 11 generaties lang maakt de familie Chivite authentieke Spaanse wijn. Door de jaren heen werden de wijnen van Chivite steeds populairder. Dit komt voornamelijk doordat het wijnhuis ook een ‘parador’ was, ofwel: een herberg. De reizigers, die daar verbleven, kochten de wijn en namen die mee op hun reis. Hierdoor werd Chivite ook buiten de regio bekend.
 
Door de jaren heen heeft het wijnhuis zich ontwikkeld tot een volwaardig wijnmerk. Chivite staat voor elegantie en maturiteit. Inmiddels heeft het wijnhuis 160 hectaren aan wijngaarden en een aantal verschillende merken: Viña Salceda, El Parador, Colleción 125, Legardeta en Las Fincas.

De overheerlijke wijnen van Chivite

  • Chivite Colleción 125: Deze wijn werd uitgebracht in 1985 ter ere van de 125e verjaardag van de eerste export vanhet wijnhuis in 1860. In 1993 werd de eerste jaargang van de Colección 125 Chardonnay gelanceerd. Deze wijn wordt nu beschouwd als een van de beste witte wijnen in de wereld.
  • Chivite Legardeta: De Legardeta is afkomstig van inca Legardeta, een van de meest noordelijke wijnbouw gebieden van het hele Iberische schiereiland. De wijn wordt gemaakt van diverse druiven, namelijk: Chardonnay, Syrah en Grenache. 
  • Chivite Las fincas: Het idee om deze wijn te creëren is ontstaan tijdens een jarenlange vriendschap tussen de families Chivite en Arzak. Tijdens een van hun ontmoetingen ontstond het idee om een wijn te creëren waar ze samen van konden genieten. 
Alle wijnen van chivite