Skip to main content

Trend


Wat is craft wine?

rode druiven
rode druiven

Elke bierliefhebber heeft wel eens een craft biertje geproefd. Maar wijnliefhebbers dan? Daar hebben Zuid-Afrikaanse wijnmakers ook iets op bedacht. Voor de bierliefhebber die zijn eerste stappen waagt in de wondere wijnwereld, of de avontuurlijke wijndrinker. Maak kennis met de rebel onder de wijnen: craft wine.

WAT IS CRAFT WINE?

craft wine

Om je als wijnliefhebber gerust te stellen: craft wine is gewoon wijn. Eerlijk en biologisch met 1 doel: lekkere wijn, zonder alle poespas als vermelden van druifsoorten. Gewoon witte, rode of mousserende wijn. In een glas of uit de fles: drinken doe jij gewoon zoals jij het wilt.

ZIET ERUIT ALS BIER, MAAR IS WIJN

Craft wine herken je direct aan de fles. Of eerder, je vraagt je waarschijnlijk in eerste instantie af waarom die bierflesjes tussen de slanke hoge wijnflessen staan. Want zo ziet een flesje craft wine eruit: klein, compact (0,5 liter) met een goede kroonkurk erop. Tsja, dat heeft toch meer van een speciaalbiertje weg. 

En dan het etiket. Dat schopt ook zeker tegen de tradities van de elegante, chique chablis of sancerre. Druifsoort? Niet op vermeld, gewoon goede wijn. Fris, modern en met een brutale knipoog naar de traditionele wijnconventies.

PERFECT VOOR DE PICKNICK OF BARBECUE

Bij deze wijnen gaat het niet om de ingewikkelde wijnspijs-combinaties. Nee, gewoon lekker genieten van je wijn met wat je normaal lekker vindt bij een glas wit of rood. Maar als we dan toch een tip mogen geven: neem ze door hun handige formaat mee naar een strandbarbecue of picknick. Scheelt je trouwens ook sjouwen van glaswerk.

PROBEER ZELF EEN CRAFT WINE

No Monkey Business MosKato White

Witte wijn. Vooral gewoon lekker om van te genieten met vrienden. Gewoon wit toch wat te breed? Als we hem dan toch even vergelijken met een wijn, dan komt een Moscato d’Asti in de buurt. Slechts 5,5% alcohol, lichtzoet en een klein beetje mousserend.

Organic White 

De witte variant van craft wine. Gemaakt in Zuid-Afrika, 60% is chenin blanc en 40% sauvignon blanc. Dus licht en fris met tonen van lychee en citroen. Maar daar gaat het niet om als je een craft wine in je handen hebt. Geniet gewoon van deze wijn met vrienden en laat vooral je ‘groovy dance moves’ zien.

TOCH LIEVER EEN WIJNKLASSIEKER?

Omdat er nog zoveel te ontdekken valt aan traditionele wijnen. Lees meer en word in no-time een wijnpro!

Ontdek de populaire wijnlanden >
Wijn proeven in 5 simpele stappen >
Veelgestelde vragen over wijn: alle antwoorden >
Zo bewaar je wijn het best >

PS

Met je klantenkaart krijg je het hele jaar door 10% korting op alle wijnen. Mooi meegenomen, toch?