Skip to main content

10 redenen voor


Alcoholvrij drinken

Alcoholvrij drinken

Alcoholvrij drinken is populair. Een tijdje geleden heerste er nog een taboe op alcoholvrij, maar die is helemaal verdwenen. En dat is terecht! Je kunt je zelfs afvragen waarom dit taboe er ooit geweest is. Er zijn namelijk genoeg redenen om een glas wijn, biertje of cocktail eens af te wisselen met een alcoholvrije variant. We zetten 10 redenen voor je op een rij.

BEKIJK ALCOHOLVRIJE DRANKEN

1. De volgende dag topfit

Van één biertje komt vaak een tweede en dan ligt de derde ook al op de loer. Hoe je het ook wendt of keert; dat voel je de volgende dag. We kennen het allemaal: wakker worden met hoofdpijn van de drank. En dan zou je net die dag lekker gaan sporten. Of je schoonouders staan spontaan voor de deur op zondagochtend. Wissel de avond ervoor de alcohol af met een alcoholvrij drankje, dan voel je je de volgende dag veel fitter. Hoef je je schoonouders een keer niet uit te leggen waarom je zo bleek ziet.

2. Een taxi is niet nodig: tel op die winst!

Je hebt een feestje op de planning staan en een paar dagen van tevoren begint de discussie over wie de BOB is. Niemand heeft zin om te fietsen als het feestje ver weg is of als het regent. Jullie besluiten dus een taxi te nemen. Maar heb je wel eens de kosten opgeteld van elke keer dat je een taxi betaalt? Dat had je ook aan leukere dingen kunnen uitgeven. Een avondje de BOB zijn en alcoholvrije drankjes drinken kan zeker geen kwaad voor je portemonnee.

3. Iets te vieren vóór 17:00 uur?

Soms heb je iets te vieren, maar is het niet het ideale moment om alcohol te drinken. Je viert een succes op je werk, maar hebt daarna nog afspraken. Of je moet de kinderen nog ophalen bij de oppas. Toch wat drinken? Dan is het een goed idee om te proosten met een glaasje alcoholvrij. Bovendien net zo gezellig! Scheelt weer een ongemakkelijke uitleg aan je leidinggevende als die presentatie niet perfect in elkaar zit.

ALCOHOLVRIJE MOUSSERENDE WIJN

4. Minder calorieën

Alcohol is vaak de grootste boosdoener als het gaat om het aantal calorieën in je drankje. En wie neemt zich in januari niét voor om gezonder te leven en minder calorieën te eten en te drinken? De alcoholvrije variant van je wijntje of biertje helpt hierbij al een heel stuk. Daardoor worden die eindeloze sessies in de sportschool dus nóg beter beloond. Voor je het weet paradeer je deze zomer als een heuse #fitgirl of -boy over het strand.

ALCOHOLVRIJE WIJN

5. Je bent zwanger

Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven is het verstandig om geen alcohol te drinken. Veel vrouwen vinden het jammer dat ze zo lang geen wijntje mogen drinken. Maar neem gewoon een alcoholvrij drankje. Zo doe je gewoon gezellig mee met de rest!

6. Je steunt kennisen die geen alcohol drinken

Zit je gezellig aan tafel met een vriend of vriendin die geen alcohol mag? Of misschien iemand die een maandje geen alcohol drinkt voor zijn/haar gezondheid? Steun ze en neem een alcoholvrije variant van je favoriete drankje. 

7. Variatie op frisdrank

Drink je geen alcohol en heb je ook geen zin meer in het zoveelste glas water, cola of sinas? Probeer dan eens een alcoholvrij biertje of wijntje. Je kunt ook van je favoriete frisdrank een mocktail maken. Voeg bijvoorbeeld fruit toe of mix meer ingrediënten in je alcoholvrije cocktail

8. Goedkoper dan champagne

Heb je regelmatig iets te vieren? Dat is in principe goed nieuws! Alleen lopen de kosten nogal op, als je elke keer een fles champagne koopt. Wissel een keer af met een flesje alcoholvrije bubbels. Die zijn namelijk een stuk goedkoper. Zo kun je vaker iets vieren, zonder extra kosten te maken.

image
Recept en inspiratie

Virgin Mojito, de alcoholvrije Mojito

9. Alcoholvrij is hip

De grote merken komen niet voor niets steeds vaker met een alcoholvrij product op de markt. Alcoholvrij is het helemaal! Het suffe imago is verdwenen en Nederlanders bestellen veel vaker een drankje zonder alcohol. En dat is goed nieuws. Het betekent namelijk dat de bierbrouwers en wijnmakers steeds meer aandacht besteden aan het alcoholvrije assortiment.

10. Het is gewoon lekker!

Alcohol is slechts een van de componenten van je glas wijn, bier of cocktail. Al die andere ingrediënten zorgen voor een lekkere combinatie, ook zonder die alcohol. De laatste goede reden om een drankje te kiezen uit het alcoholvrije assortiment is dus omdat het gewoon lekker is!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.