Licht & Fris
Skouras Assyrtiko Wild Ferment
Griekenland - Assyrtiko 2024 75CL 13%
Alles over Skouras Assyrtiko Wild Ferment
Assyrtiko is een autochtone Griekse druif. Je ruikt en proeft citrus, appel, de wijn heeft mineraliteit en is enigszins hartig en friszuur. Lekker bij schaal- en schelpdieren en (Griekse) salade.
Bij rode wijn perst de wijnmaker vaak hele trossen, bij wit worden meestal eerst de druiven van de stelen gerist en daarna pas geperst. Bij deze wijn worden hele trossen witte druiven geperst, en dat geeft de wijn meer structuur. De volgende stap is de vergisting; daarvoor kan de wijnmaker gist toevoegen, zoals een bakker of biermaker, of vertrouwen op de gisten die van nature aanwezig zijn.
In dit geval doen ze bij Domaine Soukras het laatste, vandaar de naam ‘wild ferment’. Het resultaat is puur natuur en uniek. Niemand heeft immers precies dezelfde druiven met dezelfde gisten en hetzelfde procedé. Interessant en vooral lekker om te proeven.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Skouras Assyrtiko Wild Ferment
Ons verhaal
George Skouras studeerde in de Bourgogne en na gewerkt te hebben in Frankrijk, Italië en Griekenland besloot hij in 1986 zijn eigen wijnbedrijf te beginnen in Nemea, de streek waar hij is geboren. Domaine Skouras was een feit.
Sindsdien heeft hij zijn bedrijf rustig uitgebreid, steeds met het oogmerk kwaliteitswijnen te maken. En dat doet George vaak met autochtone druivenrassen zoals assyrtiko voor witte wijn en agiorgitiko voor rode en rosé, maar hij heeft ook gemerkt dat bijvoorbeeld viognier, chardonnay en cabernet sauvignon het in zijn wijngaarden uitstekend doen. Tegenwoordig vind je zijn wijnen in meer dan 25 landen over de hele wereld.
Van de ongeveer 850.000 flessen blijft de helft in Griekenland. George en zijn vrouw Ourania doen het inmiddels iets rustiger aan. Dochter Stella en zoon Dimitris staan klaar om het familiebedrijf over te nemen.