Skip to main content
Tenimenti d'Alessandro Fontarca

Big white

2e halve prijs

Tenimenti d'Alessandro Fontarca

Oorsprong - Italië 2019 75CL

100% viognier uit het Toscaanse Cortona met body en complexiteit. Hij rijpt 18 maanden op grote eikenhouten vaten. Met de geur van schelpen, natte stenen, anijs en rozemarijn.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Tenimenti d'Alessandro Fontarca

Fontarca is de bijzondere witte wijn van Tenimenti d'Alessandro uit het Toscaanse Cortona. De wijn wordt gemaakt van viognier-druiven die zijn aangeplant in 1991 op een bodem van witte klei. Dit geeft de wijn body en complexiteit. Hij rijpt 18 maanden op grote eikenhouten vaten. Door de grootte van de vaten geven deze niet zo heel veel smaak af en behoudt de wijn zijn mineraliteit. Je herkent de geur van schelpen, natte stenen, anijs en rozemarijn.

Lekker bij pasta vongole
Viognier

Een aromatische, volle witte wijn met lage zuurgraad en zeer bloemige tonen is vaak het resultaat van deze druif. Wordt vaak geblend met chardonnay. Heerlijk bij kip tajine met abrikozen of krab.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving 100% viognier uit het Toscaanse Cortona met body en complexiteit. Hij rijpt 18 maanden op grote eikenhouten vaten. Met de geur van schelpen, natte stenen, anijs en rozemarijn.
Inhoud 75 Centiliter
Soort viognier
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Tenimenti Luigi D'Alessandro via Manzano, 15, Cortona, Italy Email: newbrand@bottlebooks.me Website: www.tenimentidalessandro.it
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

5 keer bekroond
Oogstjaar 2013
89 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2015
90 punten

Vinous

Oogstjaar 2016
91 punten

James Suckling

Oogstjaar 2017
91 punten

James Suckling

Oogstjaar 2018
94 punten

James Suckling

Ons verhaal

Italië, Cortona
Tenimenti d’Alessandro Cortona

Tenimenti d’Alessandro is een wijndomein uit Cortona. Dat ligt in de Val di Chiana in het zuidoosten van Toscane vlakbij de grens met Umbrië. Cortona wordt ook wel de Côtes du Rhône van Toscane genoemd. Op de eerste plaats vanwege het warme en droge klimaat. Maar ook vanwege de bodem die rijk is aan klei en zand. Het is dan ook een logische keuze dat Tenimenti d’Alessandro kiest voor de aanplant van de typische Rhône-druiven syrah en viognier. Dat lijkt gek, maar zelfs de lokale beschermde herkomstbenaming Cortona DOC heeft de druif syrah uitgeroepen tot officieel toegestane druivensoort voor het gebied. Sinds 2016 is Tenimenti d’Alessandro biologisch gecertificeerd.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen