
Royal red
Tenuta San Guido Sassicaia
Italië - Cabernet sauvignon, Cabernet franc 2017 75CL 14%
'Sassicaia' is lokaal dialect voor 'bodem rijk aan kiezels'. Die andere beroemde kiezelbodem (a.k.a. 'Graves') is de linkeroever van Bordeaux. Geen wonder dat Sassicaia altijd een blend is van 85% cabernet sauvignon met 15% cabernet franc. Sassicaia is een beroemde Super Tuscan.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Tenuta San Guido Sassicaia
Deze Toscaanse wijn van Bordeauxdruiven moest vroeger worden gedeclasseerd tot het laagste kwaliteitsniveau. Inmiddels weet men wel beter en heeft de complexe Sassicaia als enige wijn in heel Italië een eigen DOC. Oogstjaar 2017 rijpte 24 maanden op Frans eiken en heeft een levensduur van tenminste 10 jaar.
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Beschrijving | Sassicaia is een beroemde Super Tuscan. Vroeger moest de wijn worden gedeclasseerd. Inmiddels weet men wel beter en heeft Sassicaia een eigen DOC. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 14% |
Soort | cabernet sauvignon, cabernet franc |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Vinous
Wine Enthusiast
Ons verhaal
De adellijke Toscaanse familie Gherardesca bezit dit landgoed in Bolgheri al sinds de 12e eeuw. In 1930 trouwde gravin Clarice della Gherardesca met markies Mario Incisa della Rocchetta. De markies had de droom om een nobele wijn te maken van de Bordeauxdruiven cabernet sauvignon en cabernet franc. En zo werd er besloten om het wijndomein met deze druiven aan te planten. Het grote publiek was in die tijd echter nog niet klaar voor deze revolutionaire smaakverandering in Toscane. En zo kon het dat de Sassicaia-wijnen tot oogstjaar 1967 uitsluitend gemaakt werden voor eigen consumptie. Pas sinds 1968 worden de wijnen commercieel verkocht als Super Tuscan. Maar nog altijd niet op het eigen domein, waar ook geen rondleidingen worden gegeven.