Skip to main content
Zorzal EGGO Blanc de Cal
Argentinië

Fresh Prince

Jouw Premium prijs

Zorzal EGGO Blanc de Cal

Argentinië - Sauvignon blanc 2019 75CL 12%

De wijn wordt gemaakt in cementen vaten in de vorm van een ei. Hij rijpt hierin 5 maanden op zijn eigen gistcellen (sur lie). Daarna wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

De Zorzal Eggo Blanc de Cal is een bijzondere Argentijnse sauvignon blanc. De druiven zijn afkomstig uit het hooggelegen Gualtallary (1450 meter) en Tupungato (1200 meter). De wijn wordt gemaakt in cementen vaten in de vorm van een ei. Hij rijpt hierin 5 maanden op zijn eigen gistcellen (sur lie). Daarna wordt de wijn ongefilterd gebotteld. Dat zie je terug in je glas. Hij is sterk aromatisch met groene appel, citrus, vuursteen, gras en doperwten. Complex, rijk en gastronomisch. Heerlijk bij ceviche.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Alles over Zorzal EGGO Blanc de Cal

De wijn wordt gemaakt in cementen vaten in de vorm van een ei. Hij rijpt hierin 5 maanden op zijn eigen gistcellen (sur lie). Daarna wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

De Zorzal Eggo Blanc de Cal is een bijzondere Argentijnse sauvignon blanc. De druiven zijn afkomstig uit het hooggelegen Gualtallary (1450 meter) en Tupungato (1200 meter). De wijn wordt gemaakt in cementen vaten in de vorm van een ei. Hij rijpt hierin 5 maanden op zijn eigen gistcellen (sur lie). Daarna wordt de wijn ongefilterd gebotteld. Dat zie je terug in je glas. Hij is sterk aromatisch met groene appel, citrus, vuursteen, gras en doperwten. Complex, rijk en gastronomisch. Heerlijk bij ceviche.

Lekker bij het aperitief

Ons verhaal

Argentinië, Mendoza
Argentinië, Mendoza
Zorzal wines Argentinië, Mendoza
Gerardo Michelini was eerst bankier op Mallorca. Met zijn broers Juan Pablo en Matias maakt hij inmiddels zijn dromen waar in Mendoza. Samen zijn ze de innovatieve wijnmakers van Zorzal. Het subgebied Gualtallary ligt op de grens van waar wijnbouw mogelijk is. Op 1350 meter worden de wijngaarden met hun kalkrijke bodems biodynamisch bewerkt. In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen en rijpen de wijnen onder andere op eivormige cementen vaten en amfora’s. Zorzal is opgericht in 2008 met als doel om Gualtallary op de kaart te zetten als ‘de Grand Cru van Mendoza’. De bodem van Gualtallary is een schat van verschillende samenstellingen variërend van rolkeien en rivierstenen tot kalk, zand en graniet.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.