Classic Red
Bela Roble Ribera del Duero
Spanje - Tempranillo 2022 75CL 14%
Vroeger werd deze tempranillo 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten, maar tegenwoordig kiest Cune voor ‘slechts’ 6 maanden houtrijping. Dat levert meer fruit, meer frisheid en meer elegantie op. Het rijpingstype van deze Ribera del Duero is daardoor ‘roble’.
Hoewel het Spaanse Cune onlosmakelijk verbonden is met Rioja, beschikt deze wijnproducent ook over wijngaarden in Ribera del Duero. Aan de oevers van de rivier de Duero maakt men deze wijn van 100% tempranillo. Op het etiket van deze wijn vind je drie sterren. Deze staan voor de drie kinderen van de oprichter van Cune: Eusebio Real de Asúa. Zijn kinderen waren Sofia, Áurea en Ramón. Bela was de bijnaam van Sofia, en nu dus de naam van deze wijn. Hij rijpt een jaar voordat hij wordt vrijgegeven. Eerst 6 maanden op Frans eiken en daarna nog 6 maanden op fles in de kelders van de bodega. In deze Roble proef je zwart fruit, vanille en specerijen. Serveer hem bij Spaanse ham, langzaam gegaarde kalfswangen of bij een goede steak.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Spanje 2022 75CL
Alles over Bela Roble Ribera del Duero
Vroeger werd deze tempranillo 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten, maar tegenwoordig kiest Cune voor ‘slechts’ 6 maanden houtrijping. Dat levert meer fruit, meer frisheid en meer elegantie op. Het rijpingstype van deze Ribera del Duero is daardoor ‘roble’.
Hoewel het Spaanse Cune onlosmakelijk verbonden is met Rioja, beschikt deze wijnproducent ook over wijngaarden in Ribera del Duero. Aan de oevers van de rivier de Duero maakt men deze wijn van 100% tempranillo. Op het etiket van deze wijn vind je drie sterren. Deze staan voor de drie kinderen van de oprichter van Cune: Eusebio Real de Asúa. Zijn kinderen waren Sofia, Áurea en Ramón. Bela was de bijnaam van Sofia, en nu dus de naam van deze wijn. Hij rijpt een jaar voordat hij wordt vrijgegeven. Eerst 6 maanden op Frans eiken en daarna nog 6 maanden op fles in de kelders van de bodega. In deze Roble proef je zwart fruit, vanille en specerijen. Serveer hem bij Spaanse ham, langzaam gegaarde kalfswangen of bij een goede steak.