Ferm & Stevig
NIEUW
Bird in Hand Syrah
Australië - Syrah, Nero d'avola 2023 75CL 14%
Alles over Bird in Hand Syrah
Mooie, rijke maar niet overvolle Australische syrah. Bramen, kersen, viooltjes, beetje peper en rozemarijn. Veel smaak, maar fris en met een lange en prettige nasmaak, heel mooi in balans. Zo’n rijke wijn is lekker bij rijk eten: geroosterde groenten of lamsvlees met chimichurri, een rijke rundvlees- of wildstoofpot en ook bij een hartige tapenade.
In Australië doet de klassieke druif syrah het heel goed. Zelfs zo goed dat het enorm rijke en volle wijnen geeft en ze hem in de loop der tijd hebben omgedoopt naar het wat meer Australisch klinkende ‘shiraz’. Shiraz werd daarmee het synoniem voor ‘Australische syrah’. Dus waarom noemen ze hem hier dan (weer) gewoon syrah? Omdat ze hem maken in een wat meer klassieke stijl. Dus meer als een syrah uit de zuidelijke Rhône dan als een Australische smaakbom. Hoewel het met 15 maanden rijping op eikenhout, waarvan een kwart in nieuwe vaten voor flink wat smaak, toch ook een stoere Australiër is. Gevalletje best of both wine-worlds.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Bird in Hand Syrah
Smaak
Bramen, kersen, viooltjes en beetje peper en rozemarijnLekker bij
Lamsvlees , Stoofvlees en Gegrilde groenteOns verhaal
Het Australische wijnbedrijf Bird in Hand, vernoemd naar een naastgelegen goudmijn met die naam, is door de familie Nugent in 1997 gestart. De zoon van de familie leerde wijn maken aan de landbouwschool, niet ver van Adelaide. Samen met zijn vrouw Susie heeft hij het bedrijf in de heuvels van Adelaide, geliefd om het milde klimaat, opgebouwd en laten groeien. In de eigen wijngaard werden met name syrah (of shiraz), sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir aangeplant.
Tegenwoordig gebruiken ze naast de eigen druiven ook druiven van boeren uit de omgeving en is het bedrijf uitgebreid met wijngaarden in het zuiden van de Adelaide Hills en in Tasmanië. Op dit bijzondere eiland ten zuiden van Australië doen chardonnay en pinot noir het bijzonder goed en is de familie bezig met een duurzaam wijnbouwgebied. Hierbij gaan de druiven op in de natuurlijke omgeving en is slechts een beperkte oppervlakte beplant om zo de biodiversiteit te behouden.