Skip to main content
Chateau Montifaud XO

Cognac 5.0

Chateau Montifaud XO

Oorsprong - Frankrijk 70CL 40%

De X.O. staat voor Exceptionally Old, de cognac moet dan een minimale rijping hebben gehad van zesenhalf jaar. Bij deze X.O. van Château Montifaud wordt deze minimum ruim overschreden en worden in de blend alleen cognacs gebruikt die minimaal 30 jaar hebben gerijpt.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Chateau Montifaud XO

De cognac heeft een licht koperen kleur. In de geur tonen van gedroogd fruit, amandelen en cacao. Een frisse notige smaak en een lange afdronk.

5.0
  • Zacht van smaak
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 40%
Oorsprong Frankrijk
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Cognac
Chateau Montifaud Cognac

Het domein van Château Montifaud behoort al zes generaties tot de familie Vallet. De wijngaarden zijn in 1837 ingericht door Augustin Vallet en tien jaar later destilleerde hij zijn eerste cognac. Augustin werd daarna opgevolgd door Pierre-, Maurice-, Louis-, Michel- en Laurent Vallet. Château Montifaud gebruikt uitsluitend druiven uit eigen wijngaarden. Deze gaarden liggen in de regio’s Petite Champagne en Grande Champagne. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn het chateau en de wijngaarden gebombardeerd. Het chateau bleek achteraf niet meer te redden, de wijngaarden gelukkig wel.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen