Complex & Stevig
NIEUW
Domaine Marchand-Grilllot Gevrey-Chambertin En Jouise
Frankrijk - Pinot noir 2021 75CL 13,5%
Alles over Domaine Marchand-Grilllot Gevrey-Chambertin En Jouise
Verleidelijke pinot noir uit de Bourgogne. Elegante, rijpe wijn met donkerrood fruit, viooltjes, zoete specerijen en een hint van rook en truffel. Lange, fruitige en complexe nasmaak. Lekker bij geroosterde eend en ander (wild) gevogelte, lamsvlees, gerechten met truffel of wilde paddenstoelen en smaakrijke kazen zoals Époisses.
Een van de kenmerken van de Bourgogne is dat de veelal kleine wijngaarden, zelfs als ze naast elkaar liggen, flink van elkaar kunnen verschillen. Deze wijn komt van het perceel En Jouise. De grond is daar rijk aan klei en kalk en heeft een goede drainage. In de wijngaard worden de opbrengsten laag gehouden, dat komt de kwaliteit ten goede. De wijn fermenteert in roestvrijstalen tanks waarbij de temperatuur gecontroleerd wordt. Daarna rijpt de wijn 12-14 maanden op eikenhouten vaten waarvan 20-30% nieuw is. Zelfs over het type eikenhout wordt nagedacht, want in ieder bos heeft het eikenhout een net andere structuur. De vaten komen van de vatenmakers uit de buurt en uit de Loire.
Domaine Marchand-Grilllot Gevrey-Chambertin En Jouise
2021 75CL - 13,5%Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Domaine Marchand-Grilllot Gevrey-Chambertin En Jouise
Smaak
Donkerrood fruit, viooltjes en zoete specerijenLekker bij
Wild , Eend , Paddenstoelen en SchimmelkaasOns verhaal
De wijnfamilie Marchand komt uit Morey-St-Denis en de wijnfamilie Grillot uit Gevrey-Chambertin. In de jaren ‘50 van de vorige eeuw trouwden Michel Marchand en Colette Grillot en zo ontstond Domaine Marchand Grillot, gevestigd in Gevrey-Chambertin. Tegenwoordig maakt kleinzoon Etienne de wijn. Zijn zus Marion doet de commerciële kant. Het bedrijf heeft ongeveer 12 hectare wijngaarden, verdeeld over bijna 50 percelen in vijf dorpen van de Côte de Nuits: Gevrey-Chambertin, Morey-SaintDenis, Chambolle-Musigny, Gilly-les-Cîteaux en Brochon. Hoewel het bedrijf niet een officieel biologische certificering heeft, werkt het wel op die manier. Chemische bestrijdingsmiddelen en pesticiden zijn taboe. Er wordt gewerkt met van nature aanwezige gisten en in de kelder wordt met zo min mogelijk interventie gewerkt; ook het gebruik van sulfiet is minimaal. Dit alles doen ze dus niet om een certificering te halen, maar omdat ze weten dat het de beste wijnen oplevert.