Skip to main content

Bekijk ons assortiment


Wijn uit de Bourgogne

Wijn uit de Bourgogne

Ben je benieuwd naar de beste wijnen uit de Bourgogne? Bij Gall vind je een ruim assortiment aan Bourgogne wijnen. Ga bijvoorbeeld voor een rode pinot noir of een witte chardonnay, allemaal uit de Bourgogne. In dit artikel lees je alles over de meest bekende wijnen uit de Bourgogne.

Bestel hier je wijn uit de Bourgogne

WIJN UIT DE FRANSE BOURGOGNE

De wijnen uit de Franse Bourgogne zijn bekend over de hele wereld en enorm gewild. Wijnen uit dit gebied staan vooral bekend om hun klasse en verfijnde smaak. Dit heeft er ook voor gezorgd dat meerdere wijnsoorten uit de Bourgogne behoren tot ‘s werelds meest exclusieve wijnen. Benieuwd naar een wijn uit de schatkist genaamd de Bourgogne? Lees dan verder, ontdek welke Bourgogne wijn bij jouw past en bestel hem online bij Gall & Gall!

BOURGOGNE PINOT NOIR

De meest bekende rode wijn uit de Bourgogne is gemaakt van de pinot noir druif. Dit komt mede door de precisie waarmee deze druifsoort verbouwd wordt in dit gebied. Te lage temperaturen of een te vroege oogst kunnen de kwaliteit van deze druif drastisch verminderen. In de Bourgogne weten ze onderhand wel hoe ze deze wijn moeten maken. Als deze druiven op het juiste moment geoogst worden, levert dit de mooiste Grand Crus uit de streek op. Het is daarom niet gek dat pinot noir uit de Bourgogne enorm in trek is.

BOURGOGNE CHARDONNAY

De chardonnay druif wordt wereldwijd geoogst en verschilt enorm in kwaliteit. Wanneer we naar de top van de chardonnay wijnen kijken, dan mag een Bourgogne chardonnay absoluut niet ontbreken. Deze groeit namelijk optimaal op de kalkbodem van dit gebied. Witte Bourgognes worden vervolgens lang op hout gerijpt en dat proef je terug door tonen van boter en toast. Bekijk deze en alle andere parels uit de Bourgogne in de webshop van Gall.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.