Skip to main content
Fonseca 10 Year Old Tawny

aged tawny

Fonseca 10 Year Old Tawny

Portugal - aged tawny 75CL 20%

Houtgerijpte port, oranje-bruin van kleur, met de smaak van noten, thee, tabak en sigarenkistjes. Je kan hem het beste schenken bij een kaasplank met nootachtige kazen.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Fonseca 10 Year Old Tawny

De wijn rijpt op kleine eikenhouten vaten. Hierdoor krijgt de wijn veel contact met zuurstof. Hij verliest zijn felrode kleur, die langzaam verandert in bruin met een oranje gloed. Je kan hem het beste schenken bij een kaasplank met nootachtige kazen zoals bijvoorbeeld Comté. Of bij een crème brûlée met vanille roomijs.

Smaak Noten, thee en tabak
Lekker bij Nootachtige kazen
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Houtgerijpte port, oranje-bruin van kleur, met de smaak van noten, thee, tabak en sigarenkistjes. Je kan hem het beste schenken bij een kaasplank met nootachtige kazen.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 20%
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Portugal
Contactgegevens Leverancier
Fonseca Rua do Choupelo, 250, Vila Nova de Gaia, Portugal Email: info@fonseca.pt Website: www.fonseca.pt
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 0000
Bronzen medaille

International Wine Challenge

Ons verhaal

Portugal
Fonseca

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al 5 generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Mening van onze expert

Deze Port is geschikt voor blauwe schimmelkaas en eventueel oude Friese Nagelkaas, en dan enigszins fris geserveerd. Dit dankzij een smaak die krachtig is, rijpig, notig, kruidig, zoetig en verwarmend.
  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.