Skip to main content
Glenkinchie 12 Years

Malt 4.0

Glenkinchie 12 Years

Oorsprong - Schotland 20CL 43%

Glenkinchie is afkomstig van de Laaglanden nabij Edinburgh. Gemaakt in traditionele gietijzeren worm-tubs en daardoor licht, zoet, fris en romig, met vleugjes bloemen en vers gemaaid gras.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Glenkinchie 12 Years

Glenkinchie is een single malt whisky van de laatste distilleerderijen in de Laaglanden, net buiten Edinburgh, waar het de naam 'The Edinburgh Malt' aan te danken heeft. Het belichaamt het frisse, elegante smaakprofiel van de regio. Glenkinchie werd in 1825 opgericht door de boeren John en George Rate. De distilleerderij werd later omgebouwd tot het bakstenen Victoriaanse meesterwerk dat het vandaag de dag is, met huizen voor de arbeiders, een veld om bowls te spelen, de twee grote oude koperen distilleerketels en de grootste gistketel in de branche. Een traditionele, enkelvoudig gegoten worm-tub koelt de drank af, waardoor de whisky - in tegenstelling tot bij een modernere condensator - meer karakter en diepte krijgt. Dit biedt een knisperende eerste smaak. Daarna licht, zoet, fris en romig, met vleugjes bloemen en vers gemaaid gras, onderlijnd door een geroosterde malt smaak. Glenkinchie drink je puur en is perfect als aperitief dankzij de aromatische, heerlijk lichte body en smaak.

Smaak Licht Zoet en Kruidig
4.0
Inhoud 20 Centiliter
Alcoholpercentage 43%
Ingrediënten Does not contain declaration obligatory allergens
Oorsprong Schotland
Contactgegevens Leverancier
Glenkinchie Distillery Pencaitland, East Lothian, EH34 5ET
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar
Zilveren

Int. Wine & Spirits Competition

85

Jim Murray

Mening van onze expert

"Net als Dalwhinnie begint Glenkinchie het leven als een (opzettelijk) zwavelachtig nieuw merk, maar dit personage valt op tijd weg om delicatesse te onthullen. Als 10-jarige kan die zwavel nog steeds rondhangen - een reden voor de overstap naar een 12-jarige leeftijdsaanduiding. De verbetering is merkbaar. Hier zijn zacht opgeheven bloemige noten, hints van droog gras en knapperige peer. Het gevoel is zacht en langzaam in het midden, terwijl vanille in de afdronk kruipt. Niet complex, maar zeer aangenaam."

Ons verhaal

Schotland, Lowlands
Glenkinchie Lowlands

Glenkinchie 12 Years Old wordt geproduceerd in Pencaitland nabij Edinburgh. De Glenkinchie distilleerderij is de enige overblijver van de vijf Lowland distilleerderijen, die in 1914 de Scottish Malt Distilleries oprichten. De traditionele Lowland washketel van 32.000 liter is een van de grootste in de sector.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen