
Vol & rijk
Jack Daniel's Rye
Oorsprong - Verenigde Staten 70CL 45%
Jack Daniel’s Tennessee Rye is 70% Rye en 100% Jack. Met de kruidige smaak van rogge en het verrassend zachte karakter van Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, is dit niet zomaar een rye-whiskey.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Jack Daniel's Rye
Jack Rye is gemaakt met het eerste nieuwe graanrecept van Jack Daniel’s sinds meer dan 100 jaar.
Alles wat uniek is aan Jack Daniel’s Tennessee Whiskey is gebruikt bij het maken van Jack Daniel's Tennessee Rye: charcoal mellowing, bronwater uit de eigen cave spring, rijping in nieuw verkoolde vaten van Amerikaans eikenhout, en meer dan 150 jaar passie voor het maken van whiskey door de mensen uit Lynchburg. Jack Rye kent aroma’s van zoet, zacht fruit, evenwichtige eikenhouten tonen en een goed afgeronde, pittige smaak.
Inhoud | 70 Centiliter |
Alcoholpercentage | 45% |
Oorsprong | Verenigde Staten |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Ons verhaal
Elke druppel Jack Daniel’s komt sinds 1866 uit Lynchburg, een dorpje in Tennessee met 600 inwoners, waarvan de helft bij Jack Daniel’s werkt. Jack Daniel’s is vanwege het unieke Charcoal mellowing proces geen bourbon, maar een Tennessee Whiskey (een categorie op zichzelf). Dit houdt in dat iedere druppel Jack Daniel’s gefilterd wordt door een laag van 3 meter houtskool, wat 10 dagen duurt. Hierdoor absorbeert de whiskey de essentie van de houtskool. Daarnaast wordt Jack Daniel’s middels de ‘Sour Mash’ distillatie methode geproduceerd. Sour Mash is een proces waarbij een speciale vergistingstechniek wordt toegepast. Eenderde gist van de vorige vergisting wordt vermengd met tweederde nieuwe gisten en toegevoegd aan het beslag. Hierdoor krijgt het distillaat extra aroma's.