
Cognac
Joseph Guy VSOP
Frankrijk - Cognac 70CL 40%
Joseph Guy V.S.O.P. wordt minimaal 4 jaar gerijpt met als resultaat een perfect afgeronde smaak. De langere rijping op het vat maakt de smaak ronder door de inwerking van zuurstof en complexer doordat het eikenhout stoffen als vanilline en tannine toevoegt.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Joseph Guy VSOP
De kleur is diepgoud amberachtig. Het bouquet wordt gevormd door volle hout- en bloemtonen. De smaak wordt gekenmerkt door sporen van eikenhout en rancio. De afdronk is complex, uitgebalanceerd en verrassend lang.
Gouden medaille
Tijdens de World Spirits Awards 2016 is het cognac merk Joseph Guy met zowel de V.S. als de  V.S.O.P. in de prijzen gevallen! Beide cognacs zijn beloond met een gouden medaille. Een zeskoppige internationale jury beoordeelde diverse verschillende cognacs en zij hebben de twee Joseph Guy varianten daarbij als zeer goed beoordeeld.
-
Voor deze prijs vindt je geen beter vsop.
Rob Koelemij
Heeft dit artikel gekocht
Geverifieerd
-
Perfecte cognac
Rob Koelemij
Heeft dit artikel gekocht
Geverifieerd
Inhoud | 70 Centiliter |
Alcoholpercentage | 40% |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Ons verhaal
De basis voor Joseph Guy wordt gelegd met het oogsten van de Ugniblanc in de Cognac, een Franse provincie die is onderverdeeld in zes cru’s (streken). Door een unieke combinatie van bodemgesteldheid, klimaat en licht(inval) brengt elke cru en elke wijngaard een andere wijn voort. Welke cru’s worden gebruikt is dus zeer bepalend voor het karakter van de Cognac. De van de druiven gemaakte witte wijn wordt, na gisting, tweemaal gedistilleerd in koperen ketels. Na de distillatie begint het belangrijkste onderdeel: het in alle rust rijpen (lageren) op eikenhouten vaten uit de Limousin. Het hout is van beslissende invloed op de kwaliteit van de Cognac. Na het rijpen volgt de grande finale: de assemblage. De keldermeester mengt verschillende cru's en wijnjaren tot één schitterende Cognac. Tegenwoordig wordt Joseph Guy geblend en gerijpt bij Louis Royer, een gerenommeerd Cognachuis in het plaatsje Jarnac aan de rivier La Charente, midden in het hart van de Cognac streek.