Skip to main content

Margarita

Eigenlijk maar drie ingrediënten. Of misschien vier, als je het beroemde zoutrandje meetelt. Juist daarom is het belangrijk om tequila van goede kwaliteit te kiezen. Net als een temperamentvolle latino verbergt deze cocktail zijn buien namelijk niet.

5 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas
223 kcal
€2,57 per glas
€1,12 per glas

Ingrediënten

Zo maak je de Margarita

  1. Maak de rand van je glas nat met een partje limoen en dip de helft van het glas in een schoteltje zout . Zo kan je proeven en als het zout niet lekker is gewoon van de andere kant drinken.
  2. Doe de tequila, triple sec en het limoensap in je shaker met ijs. Shake hard.
  3. Schenk je Margarita zonder ijs in je glas. Liever iets zoeter? Voeg dan een scheutje suikersiroop toe.
  4. Garneer met een schijfje limoen op de rand van je glas.

Margarita Cocktailpakket

Maak het jezelf makkelijk met ons complete cocktailpakket. Alles wat je nodig hebt voor een verfijnde en smaakvolle ervaring, zorgvuldig samengesteld en direct bij je thuis bezorgd.

Ontdek nog meer smaakvolle mogelijkheden met onze uitgebreide selectie cocktailpakketten! Laat je verrassen door de diverse wereld van cocktails met onze hoogwaardige ingrediënten en deskundig samengestelde pakketten. Bekijk onze andere cocktailpakketten en ontdek gemakkelijk nieuwe lekkere cocktails!

image

Waar komt de Margarita vandaan?

Het meest plausibele verhaal is dat van Don Carlos, bartender bij Hussong’s Cantina in Ensenada, Mexico. Hij vond het leuk om te experimenteren met smaken en op een rustige dag liep Margarita Henkel binnen. Zij was het perfecte slachtoffer voor Don Carlos om zijn probeersels aan te serveren. Hij mixte gelijke delen tequila, sinaasappel likeur en limoen en serveerde dit on the rocks in een glas met een zoutrand. Hij vernoemde de drank naar de eerste persoon die deze cocktail proefde, Margarita.

Marjorie

Een ander mooi verhaal is dat van Carlos ‘Danny’ Herrera. Hij creëerde rond 1947 een cocktail in zijn bar Rancho La Gloria in Rosarito, uiteraard ook in Mexico. Op een dag kwam de actrice Marjorie King bij hem op bezoek en zij dronk niets anders dan tequila. Herrera mixte gelijke delen Tequila, Cointreau en limoen en besloot dat de cocktail nog een zoutrand nodig had. Hij noemde cocktail Margarita, wat Spaans is voor Marjorie.

Alcoholvrije Margarita

Geniet van de alcoholvrije variant van de wereldwijd meest gedronken cocktail. De 0% variant van deze beroemde tequila cocktail heeft de smaak van citrusfruit en limoen, een combinatie van zuurtjes die een speciale sensatie en mondgevoel geven. Probeer de De Kuyper Margarita Zero.

Waarom een zout randje?

Zout wordt vaak langs de rand van een margaritaglas gestrooid vanwege de traditionele smaakcombinatie die het creëert wanneer het wordt gecombineerd met de zoetzure smaak van de margarita. Het zout op de lippen voordat je een slok neemt, kan helpen om de smaakpapillen te activeren, waardoor je de smaak van de margarita intenser ervaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.