Skip to main content
0
€ 0.00

Recept en inspiratie


Margarita

Margarita

Ben je een Tequila liefhebber en op zoek naar een cocktail? Dan is de Margarita de cocktail echt iets voor jou! Met deze simpele stappen heb je hem zo gemaakt. Ontdek alles over deze cocktail met tequila! Cheers!

MARGARITA RECEPT:

Dit heb je nodig: 

Zo mix je hem!

Maak de rand van een coupe nat met limoensap en dip omgekeerd op een schoteltje met zeezout. Schenk de tequila, Cointreau, het limoensap en de suikersiroop in een shaker. Vul aan met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail in het voorbereide glas. Garneer met een limoenpartje.

Cointreau 70CL

WAAR KOMT DE MARGARITA VANDAAN?

De Margarita is zo’n cocktail, waarvan we waarschijnlijk nooit zullen weten hoe deze is ontstaan. De Margarita kan ‘straight up’ worden geserveerd, on the rocks, uit de blender (frozen) en met alle mogelijke fruitsoorten, dus wat is de echte? Albert van Beeck Calkoen, Mister Cocktail, legt het uit!

Margarita

Verhaal uit Mexico

Het meest plausibele verhaal is dat van Don Carlos, bartender bij Hussong’s Cantina in Ensenada, Mexico. Hij vond het leuk om te experimenteren met smaken en op een rustige dag liep Margarita Henkel binnen. Zij was het perfecte slachtoffer voor Don Carlos om zijn probeersels aan te serveren. Hij mixte gelijke delen tequila, sinaasappel likeur en limoen en serveerde dit on the rocks in een glas met een zoutrand. Hij vernoemde de drank naar de eerste persoon die deze cocktail proefde, Margarita.

Marjorie

Een ander mooi verhaal is dat van Carlos ‘Danny’ Herrera. Hij creëerde rond 1947 een cocktail in zijn bar Rancho La Gloria in Rosarito, uiteraard ook in Mexico. Op een dag kwam de actrice Marjorie King bij hem op bezoek en zij dronk niets anders dan tequila. Herrera mixte gelijke delen Tequila, Cointreau en limoen en besloot dat de cocktail nog een zoutrand nodig had. Hij noemde cocktail Margarita, wat Spaans is voor Marjorie.


MARGARITA-VARIANTEN

PROEF MEER!

Nu weet je precies hoe je zelf een Margarita maakt. Ben je benieuwd naar andere cocktails met tequila? Bekijk dan de top 5 tequila cocktails eens. Heb je toch zin in iets anders dan tequila? Doe dan op de cocktail pagina je inspiratie op of bekijk mixrecepten van de populaire Gin-Tonic,  Bloody MarySex on the beachTequila SunriseLong Island Iced TeaMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!

Dit recept komt uit het Proef! magazine juni 2017. Ook het magazine Proef! met prachtige verhalen áchter de fles huis ontvangen? Bestel dan meteen een klantenkaart.