Skip to main content
Je bent hier:

Het lekkerste voor het laatst


After Dinner

After dinner drinks
After dinner drinks

After dinner betekent een bijzondere afsluiter en sterke verhalen. Voor meteen na het diner of later op de avond. Keuze genoeg met uitbundige dessertcocktails, koffie en thee of een mooi glas likeur of whisky. Nog een glaasje dan!

Bekijk alle likeueren

Lees hier alles over:

  • Whisky Punch: maak het recept van de frisse cocktail van whisky en citrusvruchten!
  • Rum en Kaneelchocolade cocktail: chocolade met chocolade en een beetje rum. Lekker zoet! 

  • Espresso Tia Maria: ben jij een koffielover? Dan is dit jouw cocktail! Gemakkelijk te maken met onder andere Tia Maria, wodka en, natuurlijk, espresso. 

  • Cognac Floater: advocaat alleen voor oude mensen? Nee hoor! En al helemaal niet als je 'm gebruikt in deze heerlijke cocktail. Hier kan iedereen van genieten.

  • Mokka Baileys: deze cocktail is niet alleen makkelijk te maken, hij ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit!

  • Puur of on the rocks: het allermakkelijkst: on the rocks. De ongerepte smaak van een drank in pure vorm doet het perfect als een digestief.

  • Meer inspiratie: dranken en desserts zijn onmisbaar op jouw diner tafel! Zo pak je groots uit met de feestdagen!

  • Dessert: toch liever geen drank? Dan hebben wij gelukkig ook genoeg recepten van heerlijke desserts voor je! 

UITBUNDIGE DESSERTCOCKTAILS

Met ijs, room, chocola, koffie of juist fris met citroen. Probeer eens de freakshake met onder andere vanille-ijs en chocoladesaus of de ouderwetse scroppino. Deze is makkelijk te maken met alleen wodka, prosecco en citroensorbet. Kind kan de was doen!

(Irish) Coffee & Tea

 

Ben je meer van de warme koffie of thee na het eten? De klassieker Irish Coffee of de Espresso Martini zet je zo op tafel. Liever thee, probeer dan eens de Hot Toddy met Johnnie Walker.

WHISKY PUNCH 

Ingrediënten

  • 30 ml whisky

  • 1 stukje sinaasappelschil

  • 1 stukje citroenschil 

  • 1 eetlepel suiker

  • 100 ml bloedsinaasappelsap

  • 15 ml citroensap

  • Cremant

White Lion 70CL

Zo maak je ‘m

  1. Doe de sinaasappelschil, citroenschil en suiker in een beker en stamp goed door elkaar
  2. Laat de smaken 10 minuten in de suiker trekken
  3. Verwijder de schil
  4. Doe de suiker in een glas en meng met het bloedsinaasappelsap, citroensap en de whisky Schenk in een (whisky)glas
  5. Vul af met cremant
  6. Versier met citrusschil

RUM EN KANEELCHOCOLADE

koffie rum cocktail
koffie rum cocktail

Ingrediënten

  • 15 ml Bruine rum

  • 2 theelepel cacaopoeder

  • ½ theelepel kaneelpoeder + extra om te bestrooien

  • 250 ml melk

  • 50 g donkere chocolade (in stukjes)

  • Bruine suiker naar smaak

  • 2 el geklopte slagroom

  • Marshmallows

 

Zo maak je ‘m

  1. Doe de cacaopoeder en kaneelpoeder in een beker en roer los met een theelepeltje water

  2. Breng de melk aan de kook en voeg de chocolade toe

  3. Roer tot de chocolade is gesmolten

  4. Voeg het  cacaopoedermengsel, de rum en bruine suiker naar smaak toe

  5. Schenk in een hitte bestendig glas

  6. Schep er de slagroom op en versier met marshmallows

  7. Bestrooi met wat kaneelpoeder

ESPRESSO TIA MARIA

Ingrediënten

  • 25 ml Tia Maria
  • 25 ml wodka
  • 1 theelepel suiker
  • ijsblokjes
  • 1 kopje koude espresso
  • 2 eetlepels gekopte slagroom

Zo maak je ‘m

  1. Doe de Tia Maria en wodka in een glas
  2. Roer er de suiker door
  3. Vul het glas met ijsblokjes
  4. Giet de espresso over het ijs
  5. Schep de slagroom erover

Grey Goose 70CL

COGNAC FLOATER 

baileys ingeschonken glas
baileys ingeschonken glas

Ingrediënten

  • 15 ml advocaat

  • 20 ml cognac

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 bolletje vanille ijs

  • Citroen gazeuse, bijv. San Pelegrino

Zo maak je ‘m

  1. Meng de advocaat, cognac en het citroensap

  2. Doe in een cognacglas 

  3. schep er een bolletje ijs in

  4. Vul aan met citroen gazeuse

HET GLAS STERK EN PUUR 

Lekker en makkelijk. Puur of 'on the rocks'. De ongerepte smaak van een drank in pure vorm doet het perfect als een digestief. Lees meer over de drank cognacleer alles over whisky of kom alles te weten over rum. Bekijk de  top 10 rums voor after dinner, de top 5 likeuren voor na het diner of de top 10 whisky cocktails.

Dessertwijnen & digestieve wijnen
Echte wijnliefhebbers drinken ook ná het eten graag een mooi glas wijn. En daar kun je twee kanten mee op. Kies een wijn die past bij een zoet dessert of bij het kaasplankje maar gewoon alleen een lekker glas kan natuurlijk ook.

BEKIJK ALLE DESSERTWIJNEN

Wil je groots uitpakken met de feestdagen? Dan zijn de volgende dranken en desserts onmisbaar op jouw dinner tafel. Lees hier meer over deze dranken.

  • Advocaat is al jarenlang een klassieker voor de feestdagen. Je kunt het natuurlijk kant en klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Bekijk hier het recept voor eierpunch.
  • 4x chocolade inspiratie voor de echte choco lovers onder ons (guilty!). Combineer chocolade met wodka of bier. The best of both worlds.
  • Baileys is misschien wel de bekendste van de creamlikeuren. Drink het puur, in een mix, in een freakshake of verwerk het in een lekker dessert. Het kan allemaal!

  • Licor 43 is een citruslikeur volgens een geheim recept en met een bijpassende Spaanse temperament. Licor 43 is heerlijk puur of lekker in een cocktail. 
  • White Russian is een traditionele cocktail met wodka, koffielikeur en room. Bekend van de iconische film The Big Lebowsky. Een feestje in je mond.
  • Sidecar is een makkelijk te maken Winterse cocktail met cognac, Cointreau en citroen. De witte randen geven een geweldig winters gevoel.
  • Cranberry Mojito is een winters variant van de bekende mojito. De cranberrylikeur geeft niet alleen een warm gevoel, maar kleurt het drankje ook mooi rood. Perfect voor Kerst!
  • Ben je zwanger, heb je geen zin in alcohol, moet je rijden of vind je sommige dranken gewoon niet lekker? Er zijn heel veel alcoholvrije opties.

Kun je toch je dessert niet vervangen door drank, spice dan je dessert op met een stevige kick. Wat dacht je van een tiramisu met amaretto of een heerlijke chocolademousse met notenlikeur? Als desserts écht jouw ding zijn, bekijk dan de recepten van de chocoladetaart met honing-sinaasappel-mascerpone, het fruittaartjeen dekruidnoten tiramisu