Skip to main content
0
€ 0.00

Het lekkerste voor het laatst


After Dinner

After Dinner

After dinner betekent natuurlijk gewoon het lekkerst voor het laatst bewaren. Als afsluiter van je diner of later op de avond verwen jij jezelf en je gast(en) met een heerlijke drank. Dat kan met een after dinner cocktail, een luxe glas rum of cognac of je voegt aan je koffie of thee een mooi glas likeur of whisky toe. Nog een glaasje dan!

Alles over afterdinner

1. After dinner cocktails zoals: 

  • Rum en Chocolade cocktail: chocolade met chocolade en een beetje rum. Lekker zoet! 
  • Flat White Martini: ben jij een koffielover? Dan is dit jouw cocktail! Gemakkelijk te maken met Baileys, wodka en natuurlijk espresso. 
  • Whisky Punch: maak het recept van de frisse cocktail van whisky en citrusvruchten

2. Digestieven: want rum of cognac kunnen een heel goed digestief zijn. Of wat dacht je van een een dessertwijn.

3. Afterdinner likeuren en desserts met drank: meer inspiratie voor dranken en desserts met drank zijn onmisbaar op jouw diner tafel. Zo pak je groots uit!

After dinner cocktails

After dinner cocktails

RUM EN CHOCOLADE COCKTAIL

Ingrediënten

  • 15 ml Ron Zacapa Centenario rum
  • 2 theelepel cacaopoeder
  • 250 ml melk
  • 50 g donkere chocolade (in stukjes)
  • Bruine suiker naar smaak
  • 2 el geklopte slagroom
  • Marshmallows

Zo maak je ‘m

  1. Doe de cacaopoeder in een beker en roer los met een theelepeltje water
  2. Breng de melk aan de kook en voeg de chocolade toe
  3. Roer tot de chocolade is gesmolten
  4. Voeg het cacaopoedermengsel, de rum en bruine suiker naar smaak toe
  5. Schenk in een hitte bestendig glas
  6. Schep er de slagroom op en versier met marshmallows

Flat White Martini

Ingrediënten

  • 25 ml Baileys
  • 25 ml wodka
  • 25 ml espresso
  • 3 koffiebonen
  • ijsblokjes
  • cocktailshaker

Zo maak je ‘m

  1. Doe bovenstaande ingrediënten in een cocktailshaker met ijs
  2. Schud alles flink door elkaar, zodat de ingrediënten zich goed kunnen mengen
  3. Schenk de inhoud (zonder ijsblokjes) in een martiniglas en decoreer met koffieboontjes

Whisky punch

Ingrediënten

  • 30ml Johnnie Walker Black Label
  • 1 stukje sinaasappelschil
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 eetlepel suiker
  • 100ml bloedsinaasappelsap
  • 15ml citroensap
  • Crémant

Zo maak je 'm

  1. Laat de smaken 10 minuten in de suiker trekken en verwijder daarna de schil 
  2. Doe de sinaasappelschil, citroenschil en suiker in een beker en stamp goed door elkaar 
  3. Doe de suiker in een glas en meng met het bloedsinaasappelsap, citroensap en de whisky
  4. Schenk in een (whisky)glas
  5. Vul af met cremant en versier met citrusschil

Johnnie Walker Black Label 70CL

UITBUNDIGE DESSERTCOCKTAILS

Met ijs, room, chocola, koffie of juist fris met citroen. Probeer eens de freakshake met onder andere vanille-ijs en chocoladesaus of de ouderwetse scroppino. Deze is makkelijk te maken met alleen wodka, prosecco en citroensorbet. Kind kan de was doen!

(Irish) Coffee & Tea

Ben je meer van de warme koffie of thee na het eten? De klassieker Irish Coffee of de Espresso Martini zet je zo op tafel. Liever thee, probeer dan eens de Hot Toddy met Johnnie Walker.

Andere digestieven

Lekker en makkelijk. Puur of 'on the rocks'. De ongerepte smaak van een drank in pure vorm doet het perfect als een digestief. Lees meer over de drank cognacleer alles over whisky of kom alles te weten over rum. Bekijk de  top 10 rums voor after dinner, de top 5 likeuren voor na het diner of de top 10 whisky cocktails.

Dessertwijnen & digestieve wijnen

Echte wijnliefhebbers drinken ook ná het eten graag een mooi glas wijn. En daar kun je twee kanten mee op. Kies een wijn die past bij een zoet dessert of bij het kaasplankje maar gewoon alleen een lekker glas kan natuurlijk ook.

BEKIJK ALLE DESSERTWIJNEN >

Afterdinner likeuren en desserts met drank

Wil je groots uitpakken met de feestdagen? Dan zijn de volgende dranken en desserts onmisbaar op jouw dinner tafel. Lees hier meer over deze dranken.

  • Advocaat is al jarenlang een klassieker voor de feestdagen. Je kunt het natuurlijk kant en klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Bekijk hier het recept voor eierpunch.
  • 4x chocolade inspiratie voor de echte choco lovers onder ons. Combineer chocolade met wodka of bier.
  • Baileys is misschien wel de bekendste van de creamlikeuren. Drink het puur, in een mix, in een freakshake of verwerk het in een lekker dessert.

  • Licor 43 is een likeur volgens een geheim recept en met een bijpassende Spaanse temperament. Licor 43 is heerlijk puur of lekker in een cocktail. 
  • White Russian is een traditionele cocktail met wodka, koffielikeur en room. Een feestje in je mond.
  • Sidecar is een makkelijk te maken Winterse cocktail met cognac, Cointreau en citroen. De witte randen geven een geweldig winters gevoel.
  • Cranberry Mojito is een winters variant van de bekende mojito. De cranberrylikeur kleurt het drankje ook mooi rood. Perfect voor Kerst!
  • Ben je zwanger, heb je geen zin in alcohol, moet je rijden of vind je sommige dranken gewoon niet lekker? Er zijn heel veel alcoholvrije opties.

Lekkere dessertrecepten

Kun je toch je dessert niet vervangen door drank, spice dan je dessert op met een stevige kick. Wat dacht je van een tiramisu met amaretto of een heerlijke chocolademousse met notenlikeur? Als desserts écht jouw ding zijn, bekijk dan de recepten van de chocoladetaart met honing-sinaasappel-mascerpone, het fruittaartjeen dekruidnoten tiramisu