Skip to main content
Mazzei Zisola Effe Emme

Classic Red

2e halve prijs

Mazzei Zisola Effe Emme

Oorsprong - Italië 2016 75CL 15%

100% petit verdot afkomstig van het domein Zisola in het Siciliaanse Noto. Hij is intens en elegant met zelfs wat ‘peaty-achtige’ tonen, die je ook wel in whisky tegenkomt.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Mazzei Zisola Effe Emme

Effe Emme is de Italiaanse verwijzing naar de initialen van Filippo Mazzei (FM). Hij is de huidige Managing Director en 24ste generatie van de familie Mazzei. Deze wijn is afkomstig van het domein Zisola in het Siciliaanse Noto. Hij wordt gemaakt van 100% petit verdot, een hulpdruif uit Bordeaux. De wijn rijpt 16 maanden op Franse eikenhouten vaten. Hij is intens en elegant met zelfs wat 'peaty-achtige' tonen, die je ook wel in whisky tegenkomt. Een complexe wijn. Lekker om te schenken bij wild of stoofschotel.

Lekker bij wild en stoofschotel
Petit verdot

Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving 100% petit verdot afkomstig van het domein Zisola in het Siciliaanse Noto. Hij is intens en elegant met zelfs wat 'peaty-achtige' tonen die je ook wel in whisky tegenkomt.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 15%
Soort petit verdot
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Zisola Contrada Zisola, Noto, Italy Website: https://www.mazzei.it/ Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

3 keer bekroond
Oogstjaar 2014
91 punten

Vinous

Oogstjaar 2015
93 punten

Wine Advocate

2 bicchieri

Gambero Rosso

Ons verhaal

Italië, Sicilië
Mazzei (Sicilië) Sicilië

In 2003 startte de beroemde Toscaanse producent Mazzei een ambitieus project in Sicilië: Zisola. Mazzei erkende het potentieel van het grootste eiland van de Middellandse Zee en kocht dit domein van 50 hectare gelegen in het zuidoosten van het eiland. Eén van de gebouwen van het domein kijkt uit over het stadje Noto, het epicentrum van de druif nero d’avola. Zisola beschikt over 350 eikenhouten vaten voor de opvoeding van vier verschillende rode wijnen. Ze maken ook een witte wijn van lokale druiven. Maar wijn is niet het enige wat er wordt gemaakt. Er wordt ook olijfolie geproduceerd, diverse soorten citrus en amandelen.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen