Geen alcohol, en tóch lekker! Alcoholvrije wijn

Houd je van wijn, maar wil je minder of geen alcohol drinken? Kies dan voor alcoholvrije wijn. Deze wijn smaakt als gewone wijn, maar hier is de alcohol achteraf uitgehaald. Lees hier meer over alcoholvrije wijn en de verschillende merken!

Hoe ontstaat alcoholvrije wijn?  

Eerst wordt volgens het normale proces wijn gemaakt. Vervolgens wordt met een speciaal procedé (inverse osmose of vacuumtechniek) de alcohol uit de wijn gehaald. De alcoholvrije wijn smaakt daardoor nog steeds naar wijn, maar toch iets anders doordat er geen, of bijna geen, alcohol inzit. 

Een alcoholvrije wijn is lichter van smaak omdat hij de body mist die alcohol aan de wijn geeft. Niet hetzelfde dus als gewone wijn, maar alcoholvrije wijn is een uitstekend alternatief voor wie toch graag een alcoholvrije wijnbeleving wil hebben. In de alcoholvrije wijnen die je bij Gall & Gall kunt vinden, kan tot maximaal 0,5% alcohol zitten. Als je zeker wilt zijn dat je geen alcohol binnen krijgt, dan kun je natuurlijk beter een product kiezen met 0,0% alcohol.

Zoeter

Alcoholvrije wijn smaakt vaak iets zoeter dan gewone wijn. Dit komt doordat het zoete en fruitige van de wijn minder naar voren komen door de alcohol. Dit betekent overigens niet dat alcoholvrije wijn meer suiker bevat. 

Veel levensmiddelen waarvan je het niet vermoedt, bevatten alcohol. Zo kan appelsap 0,5% alcohol bevatten en kan ook in rijpe bananen alcohol voorkomen.

Nieuwjaarsborrel

Je agenda staat er misschien wel vol mee: nieuwjaarsborrels. Hierbij denk je misschien automatisch aan bubbels. Gelukkig hebben we bij Gall & Gall ook alcoholvrije bubbels. Zo proost je evengoed nog mee! Organiseer jij een borrel voor op je werk? Bekijk dan of Gall & Gall Zakelijk wat voor je kan betekenen!

Eisberg

Eisberg is de nummer 1 alcoholvrije wijn van Engeland. Door de selectie van de beste druiven en met behulp van 's werelds meest geavanceerde de-alcoholisatie technieken blijft het eigen karakter van Eisberg-wijn intact en de oorspronkelijke smaak van z'n druivenras behouden. Het resultaat is een alcoholvrije wijn, onder 33 calorieën per glas en mét de echte smaak van wijn!
>Bekijk alle Eisberg wijnen

Meer wijn en alcoholvrij

Als je niet zo'n fan bent van alcohol én wijn, leer dan meer over onze andere alcoholvrije dranken of over alcoholvrij bier. Of lees één van de onderstaande artikelen.