Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Geen alcohol, en tóch lekker!


Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn

Houd je van wijn, maar wil je minder of geen alcohol drinken? Kies dan voor alcoholvrije wijn. Deze wijn smaakt als gewone wijn, maar hier is de alcohol achteraf uitgehaald. Lees hier meer over alcoholvrije wijn en de verschillende merken!

Hoe maak je wijn zonder alcohol?

Eerst wordt volgens het normale proces wijn gemaakt. Vervolgens wordt met een speciaal procedé (inverse osmose of vacuumtechniek) de alcohol uit de wijn gehaald. De alcoholvrije wijn smaakt daardoor nog steeds naar wijn, maar toch iets anders doordat er geen, of bijna geen, alcohol inzit. 

Een alcoholvrije wijn is lichter van smaak omdat hij de body mist die alcohol aan de wijn geeft. Niet hetzelfde dus als gewone wijn, maar alcoholvrije wijn is een uitstekend alternatief voor wie toch graag een wijnbeleving wil hebben. In de alcoholvrije wijnen die je bij Gall & Gall kunt vinden, kan tot maximaal 0,5% alcohol zitten. Als je zeker wilt zijn dat je geen alcohol binnen krijgt, dan kun je natuurlijk beter een product kiezen met 0,0% alcohol.

Net echt: alcoholvrije wijnen worden steeds beter. 

Een aantal jaar terug was de kwaliteit en smaak van alcoholvrije wijn niet om over naar huis te schrijven. Deze drank was dan ook verre van populair. Gelukkig is alcoholvrije wijn sterk verbeterd en zijn ze steeds minder van 'echt' te onderscheiden. Hoe komt het dat alcoholvrije wijn steeds beter wordt? Zoals met veel producten de regel is: hoe meer vraag, hoe meer er wordt geproduceerd en geëxperimenteerd om het product te verbeteren. 

  • Boeren plukken de druiven voor alcoholvrije wijn eerder, waardoor het sap minder suiker bevat. Hierdoor hoeft er uiteindelijk minder alcohol uit het druivensap worden gehaald.
  • Daarnaast maken ook producenten van kwaliteitswijnen alcoholvrije varianten en komt alcoholvrije wijn niet meer alleen uit Europa, maar ook uit Chili en Zuid-Afrika. 

Zoeter

Alcoholvrije wijn smaakt vaak iets zoeter dan gewone wijn. Dit komt doordat het zoete en fruitige van de wijn minder naar voren komen door de alcohol. Dit betekent overigens niet dat alcoholvrije wijn meer suiker bevat. 

Veel levensmiddelen waarvan je het niet vermoedt, bevatten alcohol. zo kan appelsap 0,5% alcohol bevatten en kan ook in rijpe bananen alcohol voorkomen.

Nieuwjaarsborrel

Je agenda staat er misschien wel vol mee: nieuwjaarsborrels. Hierbij denk je misschien automatisch aan bubbels. Gelukkig hebben we bij Gall & Gall ook alcoholvrije bubbels. Zo proost je evengoed nog mee! Organiseer jij een borrel voor op je werk? Bekijk dan of Gall & Gall Zakelijk wat voor je kan betekenen!

Alcoholvrije merken

Faber

Faber is in de basis een echte wijn, maar dan zónder alcohol. Bovendien bevat Faber maar liefst 50% minder calorieën dan wijn mét alcohol, dus ook nog eens goed voor de lijn! Faber alcoholvrij is verkrijgbaar in héél véél varianten. Denk aan chardonnay, rosé en sparkling wine! 
Bekijk alle Faber wijnen

 

Barrels & Drums

Met Barrels & Drums is het bij elke borrel, diner of feest genieten. Zonder alcohol. Het is een kwalitatieve Franse wijn waar op een lage temperatuur de alcohol aan is onttrokken. Hierdoor behoudt deze wijn ook zonder alcohol een goede wijnsmaak en bevat de wijn ook nog eens 66% minder calorieën dan alcoholhoudende wijn! Het merk is te herkennen aan de vrolijke olifant op de fles. Hierdoor is het ook een leuk cadeau als er iets te vieren is!
Bekijk alle Barrels en Drums wijnen

Faber Cabernet Sauvignon Alcoholvrij 75CL

Torres

Bij het bekende Spaanse wijnhuis Torres worden de beste wijnen gemaakt. En nu hebben ze een serie wijnen op de markt gebracht met 0.5% alcohol. Nog maar de helft van de calorieën, maar wel volgens de hoge kwaliteitseisen van Torres gemaakt.
Bekijk alle alcoholvrije Torres wijnen

Lussory

Lussory is de zuiverste 0,0% wijn van dit moment. Puur wijn, zonder toevoegingen, smaakstoffen en alcohol. De druiven komen van de gerenommeerde Spaanse wijngaarden La Mancha, gelegen tussen Madrid en Valencia. Voor deze wijnen worden inheemse druivenrassen gebruikt, zoals Macabeo, Airen en Tempranillo. Hierdoor is de smaak uniek! Doordat dit wijnmerk geen alcohol bevat (0,0%) heeft het een Halal-certificering! 
Bekijk alle Lussory wijnen

Lussory Wit Alcoholvrij 75CL

Eisberg

Eisberg is de nummer 1 alcoholvrije wijn van Engeland. Door de selectie van de beste druiven en met behulp van 's werelds meest geavanceerde de-alcoholisatie technieken blijft het eigen karakter van Eisberg-wijn intact en de oorspronkelijke smaak van z'n druivenras behouden. Het resultaat is een alcoholvrije wijn, onder 33 calorieën per glas en mét de echte smaak van wijn! 
Bekijk alle Eisberg wijnen


Meer wijn en alcoholvrij

Als je niet zo'n fan bent van alcohol én wijn, leer dan meer over onze andere alcoholvrije dranken of alcoholvrij bier. Bekijk de mocktails of lees één van de onderstaande artikelen.