Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00
Onze winkels blijven open tijdens de lockdown. Kijk hier voor meer informatie over veilig winkelen >

Geen alcohol, en toch lekker!


Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn

Houd je van wijn, maar wil je minder of geen alcohol drinken? Kies dan voor alcoholvrije wijn, ofwel 0.0 wijn. Deze wijn smaakt als gewone wijn, maar dan zonder alcohol. Lees hier meer over alcoholvrije wijn en de verschillende merken!

Bestel jouw alcoholvrije wijn

DIT ZIJN DE BESTE ALCOHOLVRIJE WIJNEN VAN 2020:

HOE MAAK JE WIJN ZONDER ALCOHOL?

Eerst wordt er volgens het normale proces wijn gemaakt. Vervolgens wordt met een speciaal procedé (inverse osmose of vacuümtechniek) de alcohol uit de wijn gehaald. Na dit proces smaakt de alcoholvrije wijn nog steeds naar wijn. Wel met een twist, doordat er geen alcohol in zit.
 
Een goede alcoholvrije wijn is lichter van smaak omdat hij de body mist die alcohol aan de wijn geeft. Niet hetzelfde als gewone wijn dus, maar alcoholvrije wijn is een uitstekend alternatief voor wie toch graag een wijnbeleving wil hebben. De alcoholvrije wijnen die je bij Gall & Gall vindt, hebben tot maximaal 0,5% alcohol. Als je zeker wilt zijn dat je geen alcohol drinkt, dan kun je natuurlijk beter een product kiezen met 0,0% alcohol. 
 

Net echt: alcoholvrije wijnen worden steeds beter

Een aantal jaar terug was de kwaliteit en smaak van alcoholvrije wijn niet om over naar huis te schrijven. Deze drank was dan ook verre van populair. Gelukkig is de smaak van alcoholvrije wijn verbeterd en zijn ze steeds minder van 'echt' te onderscheiden. Hoe komt het dat alcoholvrije wijn steeds beter wordt? Zoals met veel producten de regel is: hoe meer vraag, hoe meer er wordt geproduceerd en geëxperimenteerd om het product te verbeteren. 

  • Boeren plukken de druiven voor alcoholvrije wijn eerder, waardoor het sap minder suiker bevat. Hierdoor hoeft er uiteindelijk minder alcohol uit het druivensap worden gehaald.
  • Daarnaast maken ook producenten van kwaliteitswijnen steeds alcoholvrije varianten. Alcoholvrije wijn komt niet alleen maar uit Europa, maar ook uit Chili en Zuid-Afrika. 

0.0 wijn is zoeter

Alcoholvrije wijn smaakt vaak iets zoeter dan gewone wijn. Dit komt doordat het zoete en fruitige tonen in de normale wijn minder naar voren komen door de alcohol. Dit betekent overigens niet dat alcoholvrije wijn meer suiker bevat. 

Veel levensmiddelen waarvan je het niet vermoedt bevatten alcohol. Zo kan appelsap 0,5% alcohol bevatten en kan ook in rijpe bananen alcohol voorkomen.

TIJD VOOR EEN FEESTJE: 0.0 WIJN EN 0.0 BUBBELS

Heb je binnenkort wat te vieren? Dan denk je misschien aan een fles bubbels. Gelukkig hebben we bij Gall & Gall ook alcoholvrije bubbels. Zo proost je evengoed mee! Wil je een fles cadeau doen voor een collega of zakenrelatie? Bekijk dan wat Gall & Gall Zakelijk voor je kan betekenen!

DE BESTE ALCOHOLVRIJE WIJNEN

Barrels & Drums

Met Barrels & Drums is het bij elke borrel, diner of feest genieten. Zonder alcohol. Het is een kwalitatieve Franse wijn waar op een lage temperatuur de alcohol aan is onttrokken. Hierdoor behoudt deze wijn ook zonder alcohol een goede wijnsmaak en bevat de wijn ook nog eens 66% minder calorieën dan alcoholhoudende wijn! Het merk is te herkennen aan de vrolijke olifant op de fles. Hierdoor is het ook een leuk cadeau als er iets te vieren is!

Bekijk alle Barrels en drums wijnen

 

 

 

 

Faber

Faber is in de basis een echte wijn, maar dan zónder alcohol. Bovendien bevat Faber maar liefst 50% minder calorieën dan wijn mét alcohol, dus ook nog eens goed voor de lijn! Faber alcoholvrij is verkrijgbaar in héél véél varianten. Denk aan chardonnay, rosé en sparkling wine! 

Bekijk alle Faber wijnen.

Faber Cabernet Sauvignon Alcoholvrij 75CL

Lussory

Lussory is de zuiverste 0,0% wijn van dit moment. Pure wijn, zonder toevoegingen, smaakstoffen en alcohol. De druiven komen van de gerenommeerde Spaanse wijngaarden La Mancha, gelegen tussen Madrid en Valencia. Voor deze wijnen worden inheemse druivenrassen gebruikt, zoals Macabeo, Airen en Tempranillo. Hierdoor is de smaak uniek! Doordat dit wijnmerk geen alcohol bevat (0,0%) heeft het een Halal-certificering! 

Bekijk alle alcoholvrije Lussory wijnen

 

 

 

Torres

Bij het bekende Spaanse wijnhuis Torres worden de beste wijnen gemaakt. En nu hebben ze een serie wijnen op de markt gebracht met 0.5% alcohol. Nog maar de helft van de calorieën, maar wel volgens de hoge kwaliteitseisen van Torres gemaakt.

Bekijk alle Torres wijnen.

Eisberg

Eisberg is de nummer één alcoholvrije wijn in Engeland. Door de selectie van de beste druiven en met behulp van 's werelds meest geavanceerde de-alcoholisatie technieken blijft het eigen karakter van Eisberg-wijn intact en de oorspronkelijke smaak van z'n druivenras behouden. Het resultaat is een alcoholvrije wijn, onder de 33 calorieën per glas en mét de echte smaak van wijn! 

Bekijk alle Eisberg wijnen

DIT ZIJN DE BEST GETESTE ALCOHOLVRIJE WIJNEN

Wat de beste alcoholvrije wijn is, is een kwestie van smaak. Maar schrijvers Rozemarijn, Michèlle en Joyce namen de proef op de som en gaven hun mening over welke alcoholvrije wijntjes lekker zijn.

DE BEST GETESTE ALCOHOLVRIJE RODE WIJN

Torres Natureo Red 2016: een Spaanse wijn uit Penedès. De alcohol is met een speciaal proces uit de wijn gehaald, hierdoor blijven de mineralen behouden. En die zorgen voor de lekkere smaak! De Torres Natureo Red is een echte allemansvriend en past bij diverse gerechten. Schenk ‘m bijvoorbeeld bij farfalle met paddestoelen en walnoten.

Algemene beoordeling: 5/5 sterren
 

DE BEST GETESTE ALCOHOLVRIJE WITTE WIJN

Faber Chardonnay Alcoholvrij: een chardonnay uit de Moezel, Duitsland. Met de frisse smaak van appel en citrus en de geur van vanille is deze wijn lekker bij vis of een frisse salade.

Algemene beoordeling: 4/5 sterren
 

Faber Chardonnay Alcoholvrij 75CL

DE BEST GETESTE ALCOHOLVRIJE BUBBELS

Freixenet Alcoholvrij: gemaakt van de sauvignon blanc druif en smaakt verfrissend en licht. Het is een mousserende wijn, dus ideaal om uit de koelkast te trekken als er iets te vieren is! Deze bubbel is ook lekker bij visgerechten.

Algemene beoordeling: 4/5 sterren

Faber Sparkling Hugo Alcoholvrij 75CL


Meer wijn en alcoholvrij

Als je niet zo'n fan bent van alcohol én wijn, leer dan meer over onze andere alcoholvrije dranken of alcoholvrij bier. Bekijk de mocktails of lees één van de onderstaande artikelen.