Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Alle formaten op een rij:


Champagneflessen

Champagneflessen

Van piepklein tot reusachtig groot; champagneflessen zijn er in allerlei verschillende maten. Dus of je nu in je eentje een glas champagne wil drinken of met een groot gezelschap wil genieten van dezelfde campagne. Het is allemaal mogelijk met een Piccolo, een Nebukadnezar of een ander formaat bubbels.

BEKIJK ALLE CHAMPAGNES

BIJBELSE NAMEN

De namen van de verschillende formaten champagneflessen zijn gebaseerd op namen uit het Oude Testament. Zo is de 18-liter fles ‘Salomon’ vernoemd naar de wijze koning van het Israëlische rijk. Na zijn dood werd deze koning opgevolgd door zijn zoon Rehoboam, aan wie de 4,5-liter fles z’n naam dankt. Waarom deze flesformaten eigenlijk zijn vernoemd naar personages uit het Oude Testament? Dit weet niemand…

FORMATEN CHAMPAGNEFLESSEN

Naast de Salomon, de Rehoboam en de Magnum zijn er nog vele anderen formaten champagneflessen. Voor alle duidelijkheid zetten we ze op een rijtje:

SOORT FLES INHOUDSMAAT

Split (Piccolo)

187.5 ml (kwart van het standard formaat, zie hieronder) 

Demi (Half) 

375 ml (helft van het standard formaat)

Standard

750 ml (standard formaat fles) 

Magnum 

1,5 liter (het ideale formaat voor champagne) 

Jéroboam 

3 liter (4 standard flessen)

Réhoboam 

4,5 liter (6 standard flessen) 

Méthusalem 

6 liter (8 standard flessen)

Salmanazar 

9 liter (12 standard flessen)

Balthazar 

12 liter (16 standard flessen)

Nebukadnezar 

15 liter (20 standard flessen)

Melchior 

18 liter (24 standard flessen)

Midas 

30 liter (40 standard flessen)

MAGNUM FLES: HET PERFECTE FORMAAT

Kies voor een Magnum fles als je het belangrijk vindt dat de champagne lang lekker blijft. Doordat het gistbezinksel bij een Magnum makkelijker te verwijderen is dan bij een standaardformaat blijft de champagne in deze fles langer goed. Daarnaast staat een grote fles natuurlijk extra feestelijk. Toch zijn er ook genoeg voordelen aan de kleinere formaatjes. Zo is een Piccolo (187,5 ml) of een Demi (375 ml) handig wanneer je gewoon eens een champagne wil uitproberen of wanneer je niet te veel wil drinken.    

WIJNEN IN VERSCHILLENDE MATEN

Drink jij liever een glas wijn in plaats van champagne? Dat kan natuurlijk. Ook wijnflessen zijn te verkrijgen in verschillende formaten. Bekijk ons wijn-assortiment  voor een compleet overzicht van al onze wijnen en kies jouw ideale flesformaat. Doe de smaakprofielentest voor extra hulp bij het kiezen van de wijn die het beste bij jouw smaak past.

MEER LEZEN OVER CHAMPAGNE?

Kom meer te weten over de oorsprong van champagne, de verschillende soorten bubbels of lees meer over het proeven van dit veelzijdige drankje. Nog meer weten? Bekijk onze champagne-pagina en voor je het weet ben je een echte champagne kenner! Benieuwd naar alle champagnes? Bekijk alle mousserende wijnen van Gall & Gall en vind het merk dat bij jou past. Op zoek naar champagneaanbiedingen? Kijk dan op de actiepagina! Lees ook onderstaande artikelen voor meer champagne-inspiratie!