Skip to main content

Alles over mousserende wijn


Champagneflessen

Champagneflessen

Van piepklein tot reusachtig groot; champagneflessen zijn er in allerlei verschillende maten. Dus of je nu in je eentje een glas champagne wilt drinken of met een groot gezelschap, het is allemaal mogelijk met een Piccolo, een Nebukadnezar of een ander formaat bubbel.

BEKIJK ALLE CHAMPAGNES

CHAMPAGNEFLESSEN MET BIJBELSE NAMEN

De namen van de verschillende formaten champagneflessen zijn gebaseerd op namen uit het Oude Testament. Zo is de 18 liter fles ‘Salomon’ vernoemd naar de wijze koning van het Israëlische rijk. Na zijn dood werd deze koning opgevolgd door zijn zoon Rehoboam, aan wie de 4,5 liter fles zijn naam dankt. Waarom deze flesformaten zijn vernoemd naar personages uit het Oude Testament? Dit weet niemand…

FORMATEN CHAMPAGNEFLESSEN

Naast de Salomon, de Rehoboam en de Magnum zijn er nog vele anderen formaten champagneflessen. Ze gaan van kleine flesjes met minder dan 1 liter, naar de grootste champagneflessen van zelfs 30 liter! Voor alle duidelijkheid zetten we ze voor je op een rij:

SOORT FLES INHOUDSMAAT

Split (Piccolo)

187.5 ml (kwart van het standaard formaat, zie hieronder) 

Demi (Half) 

375 ml (helft van het standaard formaat)

Standard

750 ml (standaard formaat fles) 

Magnum 

1,5 liter (het ideale formaat voor champagne) 

Jéroboam 

3 liter (4 standaard flessen)

Réhoboam 

4,5 liter (6 standaard flessen) 

Méthusalem 

6 liter (8 standaard flessen)

Salmanazar 

9 liter (12 standaard flessen)

Balthazar 

12 liter (16 standaard flessen)

Nebukadnezar 

15 liter (20 standaard flessen)

Melchior 

18 liter (24 standaard flessen)

Midas 

30 liter (40 standaard flessen)

NIET DE GROOTSTE CHAMPAGNEFLES, WEL DE MEEST IDEALE: DE MAGNUM FLES

Kies voor een Magnum fles als je het belangrijk vindt dat de champagne lang lekker blijft. Doordat het gistbezinksel bij een Magnum makkelijker te verwijderen is dan bij een standaardformaat blijft de champagne in deze fles langer goed. Daarnaast staat een grote fles natuurlijk extra feestelijk en heb je met een Magnum fles net zoveel als twee Standard flessen champagne. Toch zijn er ook genoeg voordelen aan de kleinere formaatjes. Zo is een Piccolo (187,5 ml) of een Demi (375 ml) handig wanneer je gewoon eens een champagne wil uitproberen of wanneer je niet teveel wilt drinken. 

DE GROOTSTE CHAMPAGNE FLES IS DE JÉROBOAM FLES

Een Jéroboam is een 3 liter champagnefles en wordt ook wel de dubbele magnum genoemd. De Jéroboam is daarmee de grootste champagnefles. Deze champagne maat, bevat viermaal de inhoud van een Standard fles. Met een Jéroboam champagne heb je dus genoeg drank om alle glazen tijdens jouw feestje te vullen! 

Ons assortiment Jéroboam champagnes bestaat onder andere uit Whispering Angel Jéroboam, Moet & Chandon Jéroboam en Dom Perignon Jéroboam. Deze grote flessen zijn ook geweldig om als cadeau te geven of om als eyecatcher tijdens een bijzondere gelegenheid neer te zetten. Bekijk al onze Jéroboam flessen.

WIJNEN IN VERSCHILLENDE MATEN

Drink jij liever een glas wijn in plaats van champagne? Dat kan natuurlijk. Ook wijnflessen zijn te verkrijgen in verschillende formaten. Bekijk ons wijn-assortiment  voor een compleet overzicht van al onze wijnen en kies jouw ideale flesformaat. Doe de smaakprofielentest voor extra hulp bij het kiezen van de wijn die het beste bij jouw smaak past.

MEER LEZEN OVER CHAMPAGNE?

Kom meer te weten over de oorsprong van champagne, de verschillende soorten bubbels of lees meer over het proeven van dit veelzijdige drankje. Nog meer weten? Bekijk onze champagne-pagina en voor je het weet ben je een echte champagne kenner! Benieuwd naar alle champagnes? Bekijk alle mousserende wijnen van Gall & Gall en vind het merk dat bij jou past. Op zoek naar champagneaanbiedingen? Kijk dan op de actiepagina! Lees ook onderstaande artikelen voor meer champagne-inspiratie! 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.