Skip to main content

Recept en inspiratie


Caipirinha cocktail

Caipirinha cocktail
Caipirinha

De Caipirinha cocktail is van Braziliaanse oorsprong en bestaat uit Cachaça (Braziliaanse rum), limoen, ijs en suiker. Hij werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn tegen de griep op het platte land van São Paulo. Nu is de cocktail populair door zijn frisse zoetzure smaak en makkelijk te maken. Heerlijk voor in de zomer op het terras maar ook op tuinfeestjes en voor een picknick in het park. Hieronder vertellen we je alles over de caipirinha, zo geven wij naast het klassieke recept óók suggesties om de cocktail nét wat anders te maken. Zo kun je lekker zelf aan de slag!

ZO MAAK JE DE PERFECTE CAIPIRINHA COCKTAIL

Dit heb je nodig: 

 • 50 ml Cachaça
 • Halve limoen in partjes
 • 2 theelepels fijne witte suiker (of voor de echte cocktail shakers 10 ml Monin Sucre)

Zo maak je 'em:

 1. Stamp de limoen en suiker fijn (of gebruik 10 ml Monin suikersiroop)
 2. Vul het glas met crushed ijsblokjes
 3. Schenk 50 ml Cachaca in en even goed doorroeren 
 4. Garneer met een partje limoen. Cheers!

CAIPIRINHA INSPIRATIE

Ben je op zoek naar meer variaties op het klassieke recept? Lees dan snel verder!

1. Variaties op het Caipirinha recept

De klassieke caipirinha is al heel lekker, maar er zijn nog meer varianten die het proberen waard zijn. Allemaal even lekker en even lastig uit te spreken:

 • Caipirievra: De klassieke variant maar dan met Genever.
 • Caipiroska: Hier wordt de cachaça vervangen door wodka.
 • Caipifrutta: Ideaal voor een feestje of in de zomer want door de mango en passievrucht zoet en fruitige van smaak.
 • Caipirissima: met rum in plaats van cachaça.

2. Wil je een low calorie caipirinha maken?

Eigenlijk vrij simpel. Laat de suiker weg uit het bovenstaande recept en vervang de cachaça door wodka. Net even wat scherper qua smaak maar nog steeds een heerlijke cocktail. Wanneer je zonder suiker niet echt lekker vind kun je er wat fruit bij mixen om de cocktail zoeter te maken. Bijvoorbeeld met mango, ananas of passievrucht.

Caipirinha Alcoholvrij
Caipirinha Alcoholvrij

3. Alcoholvrije caipirinha

De alcoholvrije variant proberen? Deze maak je met ginger ale, heb je wel een shaker voor nodig. Voor op het werk, als je zwanger bent of net even geen zin hebt in alcohol! Je hebt nodig:

 • 1/2 Limoen
 • 4 cl Passievrucht
 • 500 ml Ginger ale
 • Ijsblokjes

Doe de limoen partjes, passievrucht en de ijsblokjes in de shaker en begin met shaken. Ongeveer 10 seconde zou genoeg moeten zijn. Doe het mengsel in een glas en voeg de ginger ale eraan toe. Even roeren en serveer met een schijfje limoen. Rietje erbij en je alcoholvrije caipirinha is klaar om te worden gedronken!

GA ZELF AAN DE SLAG MET DE CAIPIRINHA COCKTAIL!

Zo is hij bedacht tegen de griep (kan je nog steeds proberen, wie weet) en nu een veel gedronken topper op feestjes en in de zomer. Je weet nu precies het caipirinha recept en hebt inspiratie voor nieuwe varianties!

Wil je meer cocktail inspiratie? Bekijk dan nu de Cocktails of ga gelijk naar de andere populaire cocktails zoals de Sex on the beachTequila Sunrise,  Long Island Iced TeaGin-Tonic,  Bloody MaryPiña Colada en Mojito. Genoeg te mixen dus, cheers!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.