Recept Cuba Libre

Zet een Cuba Libre niet weg als een baco want je krijgt het met de Cubanen aan de stok. En anders wel met het nageslacht van de Amerikaanse soldaten die deze mix in 1900 bestelden; op de bevrijding van Cuba. De limoen doet het hem. En niet één partje, nee: voor de perfecte Cuba Libre gebruik je twee stukjes limoen.

INGREDIENTEN

  • 50 ml BACARDÍ Carta Oro (gold) rum 
  • 100 ml koude cola 
  • 2 partjes limoen
  • IJsklontjes

ZO MAAK JE HEM!

  1. Vul een glas met ijs.
  2. Knijp de limoen uit boven het glas.
  3. Voeg een deel (50 ml) Carta Oro (Gold) rum toe.
  4. Vul het glas verder met twee delen (100 ml) ijskoude cola, roer een rondje en serveer.
cuba libre

Tip: zorg dat je flink wat ijsblokjes op voorraad hebt. Een Cuba Libre gedijt het beste in veel ijs (net als andere cocktails trouwens).

cuba libre history

Geschiedenis

Volgens de legende hebben we de Cuba Libre te danken aan de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Een kapitein zou deze mix van cola, rum en limoen hebben besteld in een kroeg in Havana, de hoofdstad van Cuba. De aanwezige soldaten volgden zijn voorbeeld en de cocktail viel in de smaak. Tijdens het proosten riepen de mannen voluit ‘Cuba Libre’ en zo was de naam geboren. Vanaf dat moment werd de instant populaire drank ter ere van de Amerikaanse bevrijding van Cuba geschonken. Voor een echte Cuba Libre meng je dan ook Amerikaanse cola met Cubaanse rum.

De lekkerste rum

Voor in je Cuba LibreZelf Mixen!

Nu weet je precies hoe je zelf een Cuba Libre maakt. Wil je nu eens wat anders dan de Cuba Libre? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada pagina's. Genoeg te ontdekken dus!


Ook leuk om te lezen: