Skip to main content

Dark 'N Stormy

Alsof je in de stormachtige, donkere ogen van een knappe Cubaan kijkt. Pittig, spannend en een beetje verwarrend. Deze combi van donkere rum en gemberbier doet dingen met je die je misschien niet helemaal had verwacht.

3 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas
178 kcal
€2,43 per glas
€1,78 per glas

Dark n Stormy: deze cocktail maak je gemakkelijk zelf

Ingrediënten

 • 45 ml bruine rum
 • 120 ml gemberbier
 • Halve limoen en een partje om te garneren
 • IJs
 • Short tumbler glas
 • Optioneel: Angostura Bitters 

Zo maak je de Dark 'N Stormy

 1. Vul je glas met ijs.
 2. Pers een halve limoen uit in het glas en voeg het gemberbier toe.
 3. Voeg nu voorzichtig de rum toe over de achterkant van een lepel zodat je een mooi laagje erbovenop krijgt.
 4. Partje limoen op je glas en klaar.
 5. Als je echt de show wilt stelen, laat je een drupje of 4 Angostura Bitters op het ijs vallen. Let op, in een bitter zit wel ook een beetje alcohol.
image

Waar komt de Dark 'N Stormy vandaan?

De Dark 'n' Stormy is ontstaan in Bermuda, waar het de nationale drank van het eiland is geworden. Het werd voor het eerst gemaakt door zeilers van de Royal Naval Officer's Club, die gebruik maakten van lokale rum en gemberbier.De Dark 'n' Stormy is niet alleen een populaire cocktail, maar ook een symbool van de Bermudiaanse cultuur en erfgoed. Het wordt vaak geassocieerd met het eiland en zijn maritieme geschiedenis.

Alcoholvrije Dark 'N Stormy

Vervang de rum door 60 ml Lyre's Dark Cane Spirit. Hierdoor krijgt de cocktail een unieke twist met een alcoholvrije variant van de traditionele donkere rum.

Variaties op de Dark 'N Stormy

Kruidige twist: Voeg verse kruiden toe aan de cocktail voor een extra dimensie van smaak. Denk aan muntblaadjes, basilicum, of zelfs rozemarijn. Deze kruiden kunnen worden toegevoegd als garnering of worden gemengd met de andere ingrediënten voor een subtiele smaak.

Geïnfuseerde rum: Probeer verschillende soorten geïnfuseerde rum, zoals kokosnoot, ananas of vanille, om de cocktail een unieke en complexe smaak te geven. Deze geïnfuseerde rums voegen een extra laag van smaak toe aan de cocktail en kunnen de traditionele donkere rum vervangen.

Bittere toevoegingen: Voeg een scheutje bitters toe aan de cocktail voor een extra complexe en uitgebalanceerde smaak. Angostura bitters zijn een populaire keuze, maar er zijn ook veel andere soorten bitters beschikbaar om mee te experimenteren.

Specerijen: Specerijen zoals kaneel, kruidnagel of steranijs kunnen worden toegevoegd aan de cocktail voor een warme en kruidige smaak. Deze kunnen worden gemengd met de rum of worden gebruikt als garnering.

Fruitige toevoegingen: Experimenteer met fruitige toevoegingen zoals aardbeien, ananas of frambozenpuree om de cocktail een frisse en fruitige twist te geven. Deze kunnen worden toegevoegd aan de mix of gebruikt worden als garnering.


Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.