Skip to main content

Zo organiseer je een


cocktailparty!

Cocktails
Cocktails

Cocktails. daar wordt iedereen blij van dus tijd voor een feestje. Of het nou Kerst, Oud en nieuw of gewoon zomer is, een cocktailparty is de ultieme party. En die kun je gewoon zelf thuis organiseren. Met deze tips word jij een waar organisatietalent. Àls je dan een cocktailparty organiseert, doe je het ook goed!

PLANNING:

Hieronder een lijstje met de acht punten waaraan je kan denken bij het organiseren van een cocktailparty:

1. Budget: 

Om maar met de deur in huis te vallen. Stel eerst een budget vast. Een cocktailparty kun je namelijk zo klein of groot maken als je wilt. En dat moet de portemonnee nog wel leuk vinden.

2. Type bar: 

Ga je voor een allround, thema of signature drink bar? Dat maakt het verschil tussen super veel verschillende ingrediënten in huis hebben of ingrediënten voor 2 of 3 signature cocktails. Bij een themabar kies je voor één hoofdingrediënt waar je meerdere soorten cocktails mee maakt.

3. De cocktails: 

Zodra je het type bar hebt gekozen, bepaal je welke drank en ingrediënten je nodig hebt! Op onze cocktail pagina vind je alles over cocktails zelf maken. 

Wil je met de trend mee? Bekijk dan de recepten van de populairste cocktails van Nederland: Gin-Tonic,  Bloody MaryMojitoCaipirinha en Piña Colada. Of heb je een bepaald merk al in gedachten? Zoals Jim BeamAperolTanquerayBombay Sapphire of Licor 43.

4. Tools: 

Zonder tools geen cocktails. Heb je de juiste tools niet in huis? Geen probleem! Deze 6 tools liggen al in je keukenla!

5. Bier en wijn: 

Zorg dat je een basisvoorraad bier en wijn in huis hebt. Mochten mensen de cocktails zat zijn kunnen ze overschakelen. Ook slim voor als je ingrediënten voor cocktails toch ineens op zijn.

6. Water en fris: 

Zorg voor mooie kannen met water, met bijvoorbeeld munt of citroen. Frisdrank of sap is handig voor de mixjes en de mensen die geen alcohol drinken.

7. Garneerstation: 

Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. De garnering van een cocktail maakt ‘m niet alleen visueel aantrekkelijk maar geeft vaak ook het laatste beetje smaak om de cocktail compleet te maken. Zorg in ieder geval voor citroen- en limoenpartjes, munt, ijs, suiker en zout. 

8. Receptenboekje: 

Print een aantal cocktailrecepten voor je gasten uit zodat iedereen zelf kan mixen. Plastificeer ze wel even, voordat ze slap hangen van de natte vingers.

BEPAAL DE SETTING - HOE KLEED JE HET GEHEEL AAN?

1. Details maken het feest: 

Denk na over kleine tafeltjes, eventuele tafelkleden en kaarsjes (groot licht is niet echt gezellig). Vergeet ook niet leuke servetten, een lekker achtergrondmuziekje en een vrolijke bos bloemen.

2. Glazen: 

Elke cocktail heeft z’n eigen glas. Zorg dat je er 2 á 3 hebt per persoon en was tussendoor even af. 

3. Inrichting: 

Maak een ruimte vrij in of buiten het huis waar iedereen makkelijk in past. Mocht je geen eigen bar hebben in huis (grote kans), zet dan een grote tafel klaar waar alle ingrediënten op kunnen. Denk ook even na over de sfeer. Is het zomer? Hou je feestje buiten. Winter? Creëer een setting dicht bij de openhaard. Met kerst kun je natuurlijk los gaan met de kerstversiering. Serveer je ook eten en wil je dit neerzetten? Doe dit dan op een andere tafel dan de ‘bar’.

Whisky karaf met vier glazen 1 STUK

NOG EEN PAAR HANDIGE VRAGEN EN ANTWOORDEN

Hoe lang duurt zo’n cocktailparty?
Reken er op dat het feest 2 tot 3 uur duurt

Hoe laat begint een typische cocktailparty?
Meestal tussen 18.00 en 20.00 uur savonds

Op hoeveel cocktails per persoon moet ik rekenen?
3 tot 4 is normaal. Mocht je stevige drinkers hebben; zorg voor extra cocktail ingrediënten of voor meer bier en wijn.

SERVEER JE OOK ETEN BIJ EEN COCKTAILPARTY?

Je hoeft geen maaltijd te serveren maar kunt wel wat kleine hapjes verzorgen die mooi passen bij de cocktails. Zorg dat mensen de hapjes met één hand kunnen pakken en meteen op kunnen eten. Geen vorkjes e.d. want in hun andere hand hebben je gasten hun cocktail al vast!

START DE PARTY!

Je hebt nu alle tips voorhanden om een te gekke cocktailparty te organiseren. In grote lijnen komt het dus op het volgende neer. Bepaal hoe groots je het wil aanpakken, bepaal een budget en kijk wat je allemaal nodig hebt. Heb je wat geld over vergeet dan vooral de decoratie niet. Dit kan de boel een stuk opleuken!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.