Skip to main content
0
€ 0.00

Recept en inspiratie


Negroni

Negroni
Negroni

Negroni: een echte Italiaanse rode rakker perfect voor in de zomer op het terras. Maar laat je niet foppen: de Negroni is een stevige cocktail die in eerste instantie kan afschrikken. Met gin, vermout én Campari, geserveerd in een old fashioned glas, kan dit haast ook niet anders. Maar desondanks een heerlijke cocktail die overal opduikt. Wij leggen je uit hoe jij in een paar stappen de perfecte Negroni maakt!

Bestel Campari

Recept

Negroni cocktail

WAT HEB JE NODIG:

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Martini Rosso
  • 30 ml Campari
  • Sinaasappelschijfje

IN 3 EENVOUDIGE STAPPEN MAAK JE 'M:

  1. Vul een tumbler glas met ijsblokjes. 
  2. Voeg 30 ml Gin, Martini Rosso en Campari toe. 
  3. Roer dit gedurende 20 seconden rustig door en garneer met een dungesneden schilletje sinaasappel.

AMERICANO WERD DE NEGRONI

Martini Rosso, Bitter en gin gingen in 1919 voor het eerst samen het glas in. In Florence, Italië. Graaf Camillo Negroni wilde wel eens wat sterkers dan zijn favoriete cocktail, de Americano. Dus werd de soda vervangen door gin en het citroentje door een sinaasappelschijfje. Want het moest wel duidelijk zijn dat het hier om een andere cocktail ging. Zijn drang naar iets sterkers heeft de heer Negroni geen windeieren gelegd. De cocktail werd een succes en datzelfde jaar nog richtte de familie Negroni de Negroni Distillerie op in Treviso, waar ze een kant-en-klare versie van de Negroni produceerden.


Meer proberen?

Ben je Negroni fan maar wil je net even wat anders proberen? Hieronder drie alternatieve op de Negroni:

Gemixt door Ingmar

Ingmar schrijft als freelance journalist over alles wat vloeibaar is. Sinds 2007 een vaste waarde in de (inter) nationale bar- en cocktail scène.

Ga aan de slag!

Nu weet je precies hoe je zelf een Negroni zelf kan maken, waar deze vandaan komt en wat leuke tips voor meer inspiratie en variatie. 

Wil je nu eens wat anders dan de Negroni? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere mixrecepten en variaties op de populaire Gin-Tonic,  Bloody MaryCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!