Skip to main content

Recepten


Pommery Royal Blue Sky

Pommery Royal Blue Sky

"De Royal Blue Sky van Pommery is geen standaard champagne. Op de fles staat ‘sur glace’ geschreven en het is dan ook het idee om deze champagne over ijs te serveren." Tess vertelt je er meer over.

Bekijk alle Pommery champagne

Een fles pommery met een ijsberg op de achtergrond

LICHT ZOETE DEMI-SEC

Doordat het een licht zoete Demi-Sec is met een intense en volle geur, kan de champagne de verwatering die de ijsblokjes veroorzaken goed aan en blijft de smaak overeind. Pommery raadt zelf aan om Royal Blue Sky in een groot glas vol met ijsblokjes te drinken, maar ik wil je hierbij nog wat heerlijke winterse alternatieven geven.

SERVEERTIP

Schenk de Royal Blue Sky in een groot glas vol met ijsblokjes en doe er een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje bij. Je kunt ook kiezen om er een takje rozemarijn en wat doormidden gesneden cranberries in te doen.

Bubbelcocktail

Doordat de champagne geserveerd mag worden met ijsblokjes, kan je er ook een heerlijke cocktail mee maken.

Winter Vive Royale

Een glas Pommery met een ijsklontje dat in het glas valt

Ingrediënten 

 • 50ml Lillet Blanc
 • 100ml Pommery Royal Blue Sky

Bereiding

 1. Vul een groot wijnglas of copaglas met ijsblokjes, voeg de Lillet Blanc toe en schenk de Pommery Royal Blue Sky er voorzichtig bij zodat het niet gaat schuimen.
 2. Garneer met een kaneelstokje, rode bessen en een munttopje.

Tips

 1. Voor een echt feestelijke effect, strooi ook een beetje poedersuiker over de rode besjes en het munttopje.
 2. De hints van honing die je licht in de champagne kunt terugproeven combineert in deze Winter Vive Royale perfect met de citrustonen van de Lillet en de geur van kaneel.

V2C Royale

Ingrediënten

 • 120ml Pommery Royal Blue Sky
 • 50ml V2C Classic Dutch dry gin
 • 20ml triple sec
 • 10ml citroensap 

 

Bereiding

 1. Vul een longdrinkglas vol met ijsblokjes.
 2. Schenk de gin, triple sec en het citroensap in het glas.
 3. Schenk de Pommery Royal Blue Sky er voorzichtig bij en roer even kort door zodat alle smaken goed mengen.
 4. Garneer de V2C Royale met een sinaasappel zest en steranijs.

 

Tip

 1. De kruiden uit de V2C gin combineren in deze cocktail perfect met de bittere sinaasappel tonen uit de Pommery Royal Blue Sky, welke je door de triple sec en de garnering nog eens accentueert.
 2. En wordt het dit jaar toch een warme winter of heb je thuis de verwarming op standje ‘tropisch’ staan, dan kan je de Royal Blue Sky ook een zomerse twist geven door hem in een groot glas gevuld met ijsblokjes te schenken en er een plakje mango en wat blaadjes munt bij te doen. Heerlijk!

GEMIXT DOOR TESS

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.

ZELF MIXEN

Nu weet je precies hoe je zelf een bubbelcocktail maakt. Wil je nu eens wat anders? Bekijk dan nu de cocktailpagina! of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada pagina's. Genoeg te ontdekken dus!

Pommery Royal Blue Sky 75CL

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.