Skip to main content

Ontdek wijnhuis


Pommery

Pommery

Champagnemerk Pommery werd al in 1836 opgericht door Louise Pommery. Zij was ook de initiator achter de eerste brut champagne ooit, die dankzij de kunsten van wijnmaker Victor Lambert in 1874 het levenslicht zag.

BEKIJK ALLE POMMERY CHAMPAGNES

HET ONTSTAAN VAN DE BRUT CHAMPAGNE

Tijdens haar reizen naar Engeland merkte Madame Pommery op dat de smaak van de Engelse elite veranderde en de voorkeur meer richting lichtere en minder zoete wijnen uitging. Dit gewaagde verzoek van Madame Pommery, ten tijde van een zoet-georienteerde champagnemarkt, werd beantwoord in 1874 door Victor Lambert. Lambert was de opvolger van Olivier Damas, de keldermeester van Pommery. Hij was degene die de eerste “brut” creëerde in de geschiedenis van champagne: de Pommery Nature 1874. “Damas, wat wij nodig hebben is een wijn die zo droog mogelijk is, maar niet te hard...hij moet zacht zijn, zijdeachtig en subtiel, anders dan de rest...” 

Champagne, a wine that has now become a shared part of our souls and that carries the memory of our art forever.

Madame Pommery

image

Revolutie

Het maken van brut champagnes betekende echter wel dat er veel technische veranderingen doorgevoerd moesten worden: het uitstellen van oogsten om ervoor te zorgen dat de druiven rijper worden, het verlengen van de flesrijping in de kelder en het verhogen van het aantal basiswijnen om de gewenste smaakbalans te krijgen in de uiteindelijke blends. Een riskante en erg kostbare onderneming, maar een die dankzij de visie en vastberadenheid van Madame Pommery in goede banen geleid werd. Het maken van een brut was een ware revolutie in champagne, waar enkel zoete varianten geproduceerd werden. Deze champagnes hadden een hoog gehalte aan suiker en alcohol, om de hoge zuurgraad te vermaskeren. Ondanks een hoop sarcasme en ongeloof, werd de brut een ongekend succes! De Pommery-stijl stond bekend als ‘vol finesse en speelse lichtheid’.

NEEM EEN KIJKJE IN HET BIJZONDERE WIJNHUIS VAN POMMERY

POMMERY BRUT ROYAL

Een van de succesvolle bruts is de zeer elegante Pommery Brut Royal. Een heldere gouden kleur met een aanhoudende schittering. De neus is fris, subtiel, elegant en romig, bijna boterig en wat roze grapefruit. In de mond een volle romigheid met hazelnoten, gedroogde abrikoos en vanille, gedomineerd door lichte tabak en zandkoekjes. Breed inzetbaar. Wijnmaker Thierry Gasco omschrijft zijn Pommery Brut Champagnes zelf als: frisheid, finesse en levendigheid.

Pommery Brut Royal 75CL

MEER LEREN OVER CHAMPAGNE?

Nu je alles weet over een van de bekendste champagnehuizen, wil je natuurlijk ook weten waar de bubbels vandaan komen. Wil weten welke champagne soorten er zijn? Lees dan onze andere how-to's en leer alles over champagne. Heb je genoeg gelezen en wil je de champagne gewoon eens proeven? Bestel online en laat jouw champagne bezorgen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.