Recept en inspiratie White Russian

De traditionele cocktail, bekend als de Black Russian, wordt een White Russian door het toevoegen van room. Je kent het wel. De White Russian is het favoriete drankje van "The Dude" in de film The Big Lebowski. Dit drankje verscheen voor het eerst in 1949. Maar niet in Rusland. Beiden de Black Russian en de White Russian komen niet uit Rusland maar zijn zo genoemd omdat wodka het voornaamste ingrediënt is. Ontdek hoe jij 'm kan maken!

Dit heb je nodig:

ZO MAAK JE 'M:

 1. Vul een shaker met ijsblokjes en shake de wodka en Koffielikeur (bijvoorbeeld Kahlúa of Tia Maria).
 2. Schenk dit in een tumbler glas met ijsklontjes en top af met een scheutje slagroom.
 3. Even roeren en klaar!

  White russian

  De White Russian serveren

  De White Russian wordt vaak gedronken als een digestief na de maaltijd. Dit door de hoge alcoholgehalte. Benieuwd naar meer digestieven? Lees hier alles over digestief

  Dit heb je nodig

  voor je White Russian
  Gemixt door Albert

  De eigenaar van Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen, werkte tijdens zijn studie in verschillende bars, waar hij voor het eerst cocktails maakte. Lees meer over Albert, zijn mooie verhalen en heerlijke cocktails op zijn profielpagina.

  albert

  Zelf mixen!

  Nu weet je precies hoe je zelf een White Russian maakt. Wil je nu eens wat anders proberen? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!


  Ook leuk om te lezen: