Skip to main content

Recept en inspiratie


White Russian

White Russian cocktail

De White Russian, je kent 'em misschien wel. De White Russian is het favoriete drankje van 'The Dude' in de film The Big Lebowski. Aan de traditionele cocktail, bekend als de Black Russian, wordt slagroom toegevoegd waardoor het een heerlijke cocktail wordt om na een maaltijd te drinken. De White Russian verscheen voor het eerst in 1949. Maar niet in Rusland. Beiden, de Black Russian en de White Russian, komen niet eens uit Rusland maar zijn zo genoemd omdat wodka het voornaamste ingrediënt is. Ben je al benieuwd hoe je hem maakt? Lees dan snel verder!

White Russian in een glas

DIT HEB JE NODIG:

ZO MAAK JE 'M:

  1. Vul een shaker met ijsblokjes en shake de wodka en Koffielikeur (bijvoorbeeld Kahlúa of Tia Maria).
  2. Schenk dit in een tumbler glas met ijsklontjes en top af met een scheutje slagroom.
  3. Even roeren en klaar!

DE WHITE RUSSIAN SERVEREN

De White Russian wordt vaak gedronken als een digestief na de maaltijd. Dit door de hoge alcoholgehalte. Benieuwd naar meer digestieven? Lees hier alles over digestief

ZELF MIXEN!

Nu weet je precies hoe je zelf een White Russian maakt. Wil je nu eens wat anders proberen? Bekijk dan nu de cocktailpagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicSex on the beachLong Island Iced Tea of een Tequila Sunrise.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.