Skip to main content

Recept en inspiratie


Zombie Cocktail

Zombie Cocktail

Zombie Cocktail: Een uitdagende cocktail met een mix aan dranken. Deze cocktail bestaat uit drie verschillende soorten rum én uit likeur. Voeg nog drie soorten fruitsappen toe en je Zombie Cocktail is klaar! Perfecte cocktail voor een warme zomeravond. Ontdek alles over de Zombie Cocktail!

INGREDIËNTEN

  • 30 ml witte rum
  • 30 ml bruine rum
  • 10 ml absint
  • 10 ml maraschino
  • 60 ml ananassap
  • 40 ml sinaasappelsap
  • 40 ml limoensap
  • 1 druppel grenadine

HOE MAAK JE EEN ZOMBIE COCKTAIL?

De Zombie Cocktail is super makkelijk te maken! Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met ijs. Tijd om te shaken! Klaar? Nu gaat de inhoud van de shaker zonder het ijs in het glas. Garneer hem met een stukje passievrucht of sinaasappel en je cocktail is ready!

VARIANTEN VAN DE COCKTAIL

Je kunt de cocktail op verschillende manieren een persoonlijke tintje geven. Zo kun je de maraschino vervangen voor een ander soort likeur. Amandel- of kersenlikeur past namelijk ook goed! Het toevoegen van triple sec of kaneelsiroop behoort ook tot de opties. Spelen met het alcoholpercentage kan ook. Halveer de hoeveelheid van de sterke dranken, en je cocktail is een stuk minder sterk.

cocktails op een bar met fruit
Tijd om te shaken

Maak zelf de lekkerste cocktails!

Instructie thuis cocktails maken Maak zelf de lekkerste cocktails | Gall & Gall

ZOMBIE FEELINGS

De cocktail is ontwikkeld in de jaren 30. Donn Beach had een eigen restaurant en maakte een cocktail voor een klant die op zakenreis ging. Deze klant dronk de cocktail en ging de volgende dag op zakenreis. Na terugkomst sprak hij Beach opnieuw. De cocktail was eerste waar die over begon. Hij had zich een zombie gevoeld na het drinken van de cocktail én moest dit delen met Beach. Sindsdien gaat de cocktail door het leven als Zombie Cocktail.

Nu weet je precies hoe je zelf een Zombie Cocktail kan maken. Ben je nog niet uitgelezen? Lees meer over de verschillende cocktails die je kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de MojitoCaipirinhaSex on the beach of Bloody Mary? Of lees de onderstaande artikelen voor meer inspiratie! 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.